SVBO(zat) op zijn Duits langs Waskemeer

BARGER OOSTERVELD - In de zaterdag 4e klasse wist SVBO zat ook de tweede wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Na de 5-2 zege op SCN werd nu Waskemeer met 4-3 aan de zegekar gebonden. Gemakkelijk ging het de mannen van trainer Jan Moes niet af, want binnen twee minuten stond het op een 1-0 achterstand wegens het benutten van een strafschop na een handsbal binnen de zestien.

Na een kwartier spelen leken de geelzwarten een moeilijke middag tegemoet gaan nadat Waskemeer een 2-0 voorsprong nam. Jan Moes: ,,Waskemeer was in de 1e helft de betere ploeg, maar na de thee hebben wij het weer recht kunnen breien. In de 48e minuut wist Stan Wolbers, met zijn vijfde in dit nieuwe seizoen, de aansluitingstreffer te scoren. 1-2, maar Waskemeer wist ruim 10 minuten later de marche weer op twee te brengen.1-3.

In het laatste kwartier was het uiteindelijk eenrichting verkeer op het Waskemeer doel en dat had succes”. Linker spits Vitor Soares zorgde in de 75e en 85e minuut met twee treffers voor een 3-3 gelijke stand. De nederlaag leek afgewend, maar SVBO wilde meer en bleef druk houden. In de allerlaatste minuut werd die inzet beloond. Een inzet van Nick Duursma werd van richting veranderd en sprong buiten bereik van de graaiende Waskemeer doelman tegen het net. 4-3 en werd SVBO op basis van de 2e helft volgens trainer Jan Moes toch wel de verdiende winnaar.

Vitor Soares (20) knalde de bal tussen twee Waskemeer verdedigers door in de verste hoek en scoorde met zijn tweede treffer de 3-3 binnen. (foto Bennie Wolbers)