Tien doelpunten bij EHS’85 - Eext

EMMERRSCHANS – In de zondag 4e klasse D begon EHS 85 voortvarend aan de wedstrijd en na 52 seconden lag de bal in het net achter de Eexter doelman. Alilovic snelde langs de rechterkant en trok de bal voor. De voorzet werd door Jeroen Smit op waarde geschat en schoof het leer eenvoudig binnen. 1-0. Amper drie minuten later was er een soort gelijke actie.

Ditmaal belandde de bal bij Dylano Camies in de voeten en hij kon eenvoudig raak schieten. 2-0 en Camies scoorde in de tiende minuut ook de 3-0. Wegdraaien bij zijn tegenstander en een doffe pegel in de benedenhoek zorgde voor een comfortabele voorsprong voor de Schanskers. Vijf minuten voor rust dacht de Eexter doelman de bal op te rapen in het strafschopgebied, maar de laatste man wilde hem terug koppen. De bal leek naast het doel te rollen, maar Jeroen Smit zette zijn turbo aan en wist de bal net voor de paal binnen te tikken. 4-0.

Op slag van rust werd Richard Fuhler, tegenwoordig middenvelder, diep gestuurd en kwam alleen voor de keeper te staan. Met een listige lob over de doelman werd het 5-0 voor EHS’85. Na rust was de concentratie van EHS’85 ver te zoeken. Slordig balverlies en weinig gewonnen duels. Dit resulteerde vlak voor tijd in twee goals van Eext.

Het slotakkoord leek weer voor EHS’85. De ingevallen Glenn Eding en Sammy Jermaine Tagla zorgden voor de 6-2 en 7-2. Nadat Eext nog de 7-3 mocht maken floot de prima leidende scheidsrechter Beenker af voor het einde. EHS’85 staat nu op 9 uit 3. Helemaal tevreden zullen de Schanskers niet zijn gezien het vertoonde spel van de 2e helft. Volgende week gaat ‘Emmerschans’ op bezoek bij KSC uit Schoonoord.

Als Jeroen Smit(8), met twee treffers weer belangrijk was voor EHS 85, de turbo inschakeld is elke tegenstander kansloos.(foto Bennie Wolbers)