NWVV wint in spektakelstuk met 5-4 van BSVV

NIEUW WEERDINGE – In de zaterdag 4e klasse D won NWVV zaterdagmiddag de thuiswedstrijd met 5-4 van BSVV. De gasten uit Bovensmilde zaten er vanaf het begin fel op, maar NWVV de eerste kans en die was ook direct raak. Een hoekschop van Peter van Elten werd door Marko Mihalj binnen gekopt.1-0. BSVV kwam na een snelle uitbraak met Marten Homan vrij voor doelman Damy Sinot en dat betekende 1-1.

BSVV nam daarna het heft in handen, maar verzuimde via Homan om op voorsprong te komen. NWVV herpakte zich wel snel en na een half uur spelen was het Marko Mihalji die op aangeven van Roy Súper simpel de 2-1 kon scoren. Na de thee begon BSVV feller en wist binnen twee minuten via Sander Warries en Martin Homan een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong. Ook nu knokte NWVV zich weer terug in de wedstrijd. Op aangeven van Alexandro Uiterwerf scoorde Roy Super de 3-3. NWVV had het meeste balbezit, maar BSVV sloeg weer toe via Robin Timmer die in de 62e minuut de 3-4 scoorde.

Trainer Hollen bracht daarna Jasper Jansen in de ploeg waarmee de druk weer werd opgevoerd en werd ook nog Brian Tent in de ploeg gebracht voor Mihalj. Gouden wissels, want uit een corner van Peter van Elten zorgde Brian Tent bij de 2e paal voor de 4-4. De andere invaller Jasper Jansen soleerde even later door de defensie van BSVV en schoot de bal via de binnenkant paal de 5-4 tegen de touwen. NWVV kreeg daarmee de drie punten die het ook zeker verdiende gezien de hele wedstrijd.