Twedo wint verdiend van Schoonebeek

NIEUW AMSTERDAM/VEENOORD – In de zondag 3e klasse D stond zondagmiddag de wedstrijd Twedo - Schoonebeek op de rol en Twedo won de wedstrijd verdiend met 2-0. Twedo begon goed aan de tweede helft en kwam in de 57e minuut verdiend op voorsprong kwam. Jeffrey Berens kreeg de bal niet weg en Bram Vuuregge kon de bal op pikken en vervolgens breed leggen op Dimitrios Lazaridis die de bal van dichtbij in het lege doel kon tikken, 1-0.

Twedo wilde doordrukken, maar mede door goed keeperswerk van Martin Berens lukte dat niet. In de 63e minuut ging Bram Vuuregge een duel aan met doelman Martin Berens waar na de bal voor de voeten van Sander Boer stuiterde, die de hoek kon uitkiezen, maar zijn inzet werd door René Streuer van de doellijn gekopt. Schoonebeek trainer Abel wisselde aanvallend en bracht de 16-jarige tweeling Jort en Mill Schnoing in en deze twee creëerden de grootste kans, Mill veroverde de bal op het middenveld, gaf een steekpass op Jort die op ver uitgekomen doelman Rick Manting af kon gaan, maar die hinderde hem net genoeg om een treffer te voorkomen.

In de 82e minuut had Schoonebeek misschien een strafschop moeten hebben nadat de bal uit een hoekschop op een arm van een Twedo verdediger viel, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Alexander Vechter uit Loppersum zag het niet. In de tweede minuut van de blessuretijd wist Jeffrey Berens nog een inzet van Jurben Visser van de lijn te halen, maar twee minuten later was het David Rabbers die doelman Berens wist te omspelen en de einstand op 2-0 bepaalde.

Schoonebeek doelman Martin Berens trof deze middag regelmatig veel drukte voor zijn doel, maar moest wel twee keer zwichten voor de dadendrang van Twedo (foto Bennie Wolbers)