Weiteveense Boys pakt volle wint in eigen huis

WEITEVEEN - In de zondag 5e klasse G wist Weiteveense Boys de thuiswedstrijd tegen HH Combi na een 2-1 ruststand met 3-2 te winnen, De mannen van trainer Andere Steenhuis begonnen voortvarend aan de wedstrijd met een doelpunt van Thom Scheper die zich in de 2e minuut zelf vrij speelde in de 16 en de 1-0 scoorde. Vijf minuten werd de voorsprong weer teniet gedaan door Niels Veldhuizen die een vrij bal van buiten de zestien over de muur binnen schoot. 1-1.

De thuisclub raakte daarna niet direct van streek en nam in de 36e minuut opnieuw een voorsprong. Een strakke voorzet van Roudy Steffens werd door een verdediger van HH Combi verkeerd beoordeeld en in eigen doel gewerkt. 2-1 en dat werd ook de ruststand. Na een uur spelen was HH Combi attent en snel in de omschakeling en Jesper Hendriks de stand weer gelijk kon trekken 2-2. Daarvoor het volgens Andre Steenhuis wel 3-1, 4-1 moeten staan gezien de kansen, maar de boys verzuimden dat en brachten HH Combi ongewild weer terug in de wedstrijd.

Terwijl iedereen al een beetje de 2-2 als eindstand zag sloegen de boys vlak voor tijd nog hard toe. Twan Imming werd de matchwinner door de bal uit een hoekschop van Jesper Scherpen tegen het net te werken. 3-2 en dat werd ook de eindstand. Steenhuis: ,,Wij hadden het al in de 1e helft moeten beslissen, want HH Combi was in de 2e helft de betere ploeg. Ik ben blij met deze overwinning en blijven in het spoor van Bargeres. Komend weekend zijn wij vrij en dan spelen wij thuis tegen JVV.”