Aanvoerder Rick Piek de grote man bij SVV 04

SCHOONEBEEK – SVV 04 heeft zich zondagmiddag middels een 3-0 overwinning op Stadskanaal geplaatst voor de tweede bekerronde. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0 voor de Schoonebekers. Stadskanaal was eigenlijk vanaf het begin de beter voetballende ploeg, maar halverwege de eerste helft wist SVV 04 wel hoe het de tegenstander de baas kon zijn. Na een kansje in de eerste minuut was het vooral in de snelle omschakeling en de daaropvolgende snelle counters dat SVV 04 succes had.

Na bij een kwartier spelen was het uit zo’n omschakeling Rick Piek die wel goed werd weggestuurd en geen fout maakte. 1-0. Stadskanaal bleef daarna wel de ploeg, maar vond deze middag in SVV 04 doelman Jordy van der Korput wel een doelman in vorm. Aan de andere kant ging SVV 04 beter om met de kansen die het kreeg.

In de 37e minuut was het opnieuw Rick Piek die weer na een afgeslagen aanval heel snel ten aanval ging en de doelman Stadskanaal weer kansloos liet. 2-0 en met deze rustgevende stand ging SVV 04 aan de thee. Nadat Jordy van der Korput in de 50e minuut weer een goede redding verrichte was het voor de derde keer Rick Piek die vanaf de zestien de bal binnen schoot. 3-0 en dat werd ook de eindstand.

SVV 04 aanvoerder Rick Piek was deze middag een ware plaag voor Stadskanaal en schoot met drie treffers SVV naar de volgende bekerronde. (zie ook het fotoboek)