Effectief Schoonebeek rolt Gasselternijveen op

NIEUW SCHOONEBEEK - Na een weekendje rust stond deze zondag de wedstrijd Schoonebeek - Gasselternijveen op het programma. Beide teams speelden vorig jaar nog in de vierde klasse en promoveerden naar de derde klasse. In de vierde klasse waren het altijd spannende wedstrijden, deze middag besliste een effectief Schoonebeek tijdig de wedstrijd. Uiteindelijk werd het een 5-0 overwinning.

Schoonebeek had een droomstart; vanaf de aftrap werd Johan Bos aangespeeld, hij stoomde langs de lijn vrij op en gaf een voorzet. Zijn voorzet waaide over keeper Kevin Koops en viel binnen bij de tweede paal, 1-0 na 12 seconden! Gasselternijveen probeerde zo snel mogelijk de achterstand goed te maken en gooide veel energie en strijd in de wedstrijd. Schoonebeek werd terug gedrukt en dit leverde enkele hachelijke situaties op voor het doel van Schoonebeek. In de 12e minuut leek Gasselternijveen gelijk te maken; een schot van Joep Meertens passeerde doelman Martin Berens maar René Streuer wist de bal nog van de lijn te halen.

In de 19e minuut een bevrijdingsknal van Schoonebeek van achteruit, Leon Steffens pikte de bal op, verschalkte een verdediger en keeper Koops en kon vervolgens de bal in het lege doel plaatsen, 2-0. Gasselternijveen was even aangeslagen maar bouwde langzaam de druk weer op. Dit resulteerde in de grootste kans in de 35e minuut; na een goede aanval volgde een schot van Wessel Koomans, doelman Berens redde, de rebound was voor Rik Bokhorst, maar ook zijn inzet was een prooi voor Berens, vervolgens rolde de bal voor de voeten van Menas Sihasale maar zijn inzet ging net naast. In de 40e minuut besliste Schoonebeek eigenlijk al de wedstrijd; een lange bal van René Streuer viel tussen de verdediging en keeper Koops, Koops twijfelde en Remco Huser was er snel bij om de bal langs Koops in het doel te tikken, 3-0.

In de tweede helft probeerde Gasselternijveen het nog wel maar het echte geloof was er niet meer. Schoonebeek bleef uiterst effectief en bouwde de score verder uit. In de 51e minuut een pass van Johan Bos op Remco Huser, Huser zette voor en Leon Steffens kon geheel vrij bij de tweede paal de 4-0 binnen koppen. In de 54e minuut stuurde Remco Huser Leon Steffens diep, Steffens zette voor op Niek Huser die vervolgens de 5-0 binnen kopte. Voordat Gasselternijveen kon aftrappen kreeg eerst nog Brandon Meems zijn tweede gele kaart voor commentaar op de leiding. Vervolgens gebeurde er niet veel meer, Gasselternijveen kreeg nog een kansje via Menas Sihasale, maar zijn inzet ging voorlangs. In de blessuretijd was er nog de nodige commotie; bij een stevig duel tussen René Streuer en Joep Salomons, werd Salomons ongelukkig geraakt. Hij werd uiteindelijk met een ambulance van het veld gehaald met waarschijnlijk zwaar letsel.

Later na de wedstrijd bleek dat Salomons zijn kuit en scheenbeen had gebroken. Wij wensen hem van harte beterschap en hopen hem zo snel mogelijk weer op de velden terug te zien. De overwinning ging uiteindelijk meer dan terecht naar een zeer effectief Schoonebeek, dat wederom drie punten kan bijschrijven. Volgende week moet Schoonebeek op bezoek bij Weerdinge, Gasselternijveen krijgt dan Sleen op bezoek.