Drenthina kan de drie punten in eigen huis houden

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse L wist Drenthina na een 0-1 ruststand met 2-1 te winnen van VEV 67 uit Leek. Na een gelijk opgaande 1e helft wedstrijd stonden de mannen van trainer Robert Oosting in de 39e minuut op een 0-1 achterstand via Jeffrey Visser.

Na een afgeslagen aanval van Drenthina onderschepte Jeffrey Visser de bal op en kon door de grote ruimte vrij doorlopen en de bal langs doelman Yannick Berends plaatsten. 0-1, Met deze stand gingen de spelers ook aan de thee doordat scheidsrechter Sym Tyler voor de 0-1 misschien verzuimde om Drenthina een strafschop te geven.

In de 2e helft begon Drenthina direct veel druk te zetten en werd de bovenliggende partij. Drenthina trainer Robert Oosting bracht na een uur spelen Maikel Arling in voor Robin Fokkens. Vijf minuten later was Janiek Arends dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet verdween net over de deklat.

In de 73e lukte het Drenthina eindelijk om via invaller Maikel Arling gelijk te maken. 1-1. In de 82e minuut had Drenthina succes met een treffer, die zo maar uit de lucht kwam vallen. Scheidsrechter Sam Tyler wees plotseling naar de stip en met die kansjes weet Janiek Arends ook wel om te gaan en scoorde de. 2-1.

De overwinning leek binnen, maar het werd nog wel even flink billenknijpen. VEV’67 ging er vol tegen aan om toch nog een puntje mee te pakken, maar dat lukte niet meer. Een smetje op de wedstrijd voor Drenthina was de 2e gele kaart voor Janiek Arends in de laatste minuut na een beetje duw werk en kon met rood voortijdig vertrekken. Eindstand uiteindelijk 2-1.

Roland Koops zoekt hier een opening tussen twee verdedigers van VEV 67 maar zal in deze wedstrijd niet scoren. (foto Bennie Wolbers)