NWVV met de volle buit terug uit Nieuwlande

NIEUWLANDE – In de zaterdag 4e klasse D deed NWVV goed zaken. De uitwedstrijd tegen SCN werd zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen. Het team van trainer Johan Hollen kwam aanvankelijk in de 10e minuut op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Dave Slomp, maar de mannen uit Nieuw Weerdinge hervonden zich daarna vrij snel. In de 16e minuut leverde Roy Supér de bal met een haarzuivere voorzet op het hoofd van Mark Kok en die hoefde de bal alleen maar binnen te knikken. 1-1.

De thuisclub drong daarna wel aan, maar verdedigend stond NWVV daarna wel goed. Na een half uur spelen wist NWVV een aanval van SCN te onderbreken en in de omschakeling wist Roy Supér op snelheid de weg naar het doel te vinden en eindigde zijn solo af met een mooie treffer. 1-2. Met deze stand begonnen de ploegen aan de 2e helft en was het vooral SCN dat op jacht ging naar de gelijkmaker.

NWW trainer Johan Hollen: ,,Wij werden wel helemaal in de verdediging gedrukt, maar het was wel makkelijk verdedigen doordat zij vooral de lange bal gingen spelen. In de slotfase kreeg Brian Tent in de omschakeling nog een kans om 1-3 te maken, maar dat zou te veel van het goede zijn geweest. Eindstand 1-3 en dat is verdiend en weer een mooie opmaat naar de volgende wedstrijd thuis tegen Waskemeer. Wij staan nu samen met Onstwedder Boys en SVBO op een gedeelde derde plaats achter FC Assen dat aan de leiding gaat met drie punten meer”.