Sc Angelslo wint kelderduel in de zaterdag 5e klasse G

EMMEN – In de zaterdag 5e klasse G werd zaterdagmiddag op sportpark Noord in Emmen de wedstrijd Sc Angelslo – VVAK gespeeld. Met slechts 1 puntje stonden beide ploegen samen met Zuidwolde onder op de ranglijst, een echt kelderduel dus. De thuisploeg van trainer Sander Eising wist na een 2-0 ruststand de wedstrijd met 4-2 te winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de Meerdijk bewoners er voor en kwamen in de 3e minuut op 1-0.

Rick Zondag wist na een fout in de opbouw bij VVAK de bal te onderscheppen en prikte de bal binnen. 1-0. In de 8e minuut leek Gezim Luli de wedstrijd al vroeg in het slot te zetten. Na een vrije bal van Rick Zondag stond de 2-0 op het scorebord. Optisch was VVAK misschien wel iets beter, maar Sc Angelslo ging het beste met de kansen om.

In de 2e helft was het nu VVAK dat in de 48e minuut via hun topscoorder Robbin Zomer de aansluitingstreffer scoorde na slecht uitverdedigen. 2-1. Daarna bekroonde Issa Chrayteh zijn debuut in de basis met een doelpunt door de bal uit een hoekschop van Rick Zondag binnen te koppen. 3-1. In de 70e minuut was het weer Issa Chrayteh die scoorde. Een lang bal van achteruit schoot door en de snelle Issa bekroonde zijn basisplaats met een 2e treffer. 4-1.

In de slotfase zorgde Robbin Zomer nog voor een 4-2 eindstand. Trainer Sander Eising: ,,Een mentale opsteker voor de groep, want VVAK was misschien de betere ploeg. Wij hebben wedstrijden verloren waarin wij beter waren en nu zat het een keer mee als je iets minder bent. Zaterdag moeten wij naar Zuidwolde en hopelijk geeft deze overwinning de groep een boost om er ook vol voor te gaan”.