DVC’59 laat Zwartemeerse boys onnodig met de punten vertrekken

NIEUW DORDRECHT – In de zondag 3e klasse D liep DVC’59 tegen ene 2-1 nederlaag op in de derby tegen Zwartemeerse Boys. Op sportpark Bloemendaal stond het halverwege de wedstrijd op eigen veld na een 1-1 ruststand, maar Zwartemeerse Boys wist in de 2e helft de wedstrijd met 2-1 in haar voordeel te beslissen. De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en dat vertaalde zich in de 20e minuut in een 1-0 voorsprong via Jeffrey Mink.

De ploeg probeerde te voetballen, maar zakte daarna toch wel een beetje weg ook al kreeg het wel twee, drie mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Zwartemeerse Boys wist een kans na een half uur wel te verzilveren. Uit een goede voorzet wist Daimy Ten Velde de stand gelijk te trekken. 1-1 en dat werd ook de ruststand. In de 2e helft bleef DVC’59 proberen om de zo broodnodige punten binnen te halen.

Aan de andere kant ging Zwartemeerse Boys ook voor de volle drie punten. Wat bij DVC’59 niet lukte konden de Zwartemeerders wel op het goed moment. Nick Berens werd de matchwinner door uit de kansen die de boys kregen wel te scoren. Met een alles of niets schot van ruim 20 meter wist hij de uiteindelijke 2-1 binnen ver buiten bereik van de Zwartemeerse Boys doelman tegen de touwen te schieten.

DVC’59 trainer Dennis Bruns: ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Wij hebben geprobeerd te voetballen, maar verzuimden ook ons zelf te belonen gezien een aantal goede kansen die wij kregen”.