SVBC pakt met hangen en wurgen een puntje

GASSELTE – In de zondag 5e klasse D wist SVBC de uitwedstrijd tegen middenmoter GKC niet in winst om te zetten. Na een 1-1 ruststand eindigde deze wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. De oranjehemden uit Barger Compascuum kwamen in de 10e minuut op een 1-0 achterstand nadat de doelman een bal los liet en een GKC-er de bal in tweede instantie tegen net werkte. 1-0 maar een kwartier later werd de stand weer gelijk getrokken door Tim Funke die slecht uitverdedigen direct met een doelpunt bestrafte.

1-1 en dat wed ook de ruststand. De 2e helft was nog maar een minuut onderweg toen GKC heel snel voor een 2-1 voorsprong zorgde. Tien minuten later werd het nog erger toen GKC ook nog op 3-1 wist te komen. Wij zaten totaal niet in de wedstrijd, zegt SVBC trainer Henk Hoogenbirk en vervolgt: ,,De agressie ontbrak deze middag totaal in de groep, maar gelukkig hervonden wij ons toch weer een beetje in de 2e helft”.

In de laatste vijf minuten wist SVBC toch nog het onmogelijke te bewerkstelligen. Het was Tim Funke die in de ooghoek de doelman van GKC iets voor zijn doel staan en de daarop volgende mooie lob viel pardoes in het doel. 3-2 en in de laatste minuut gooide SVBC alles op de aanval in een alles of niets poging op de aanval. Het had succes, want Tim Funke slingerende zich langs enkele spelers en wist met zijn derde van de middag de 3-3 binnen te schieten. Henk Hoogenbirk: ,,Wij maakten daarna ook nog de 4-3, maar de scheidsrechter keurde deze helaas af wegens buitenspel. Wij hebben met deze 3-3 uiteindelijk toch wel een gelukkig puntje gepakt”.