EHS’85 wint van strijdend Smilde’94

SMILDE - EHS 85 heeft ook zijn vijfde competitiewedstrijd in de zondag 4e klasse D in winst opgezet en schanskers staan nu met een maximale score van 15 punten bovenaan. Onder een stralend zonnetje werd om twee uur door scheidsrechter Oosterhof het sein gegeven voor de aftrap. Smilde 94 had waarschijnlijk de uitslagen van EHS 85 gelezen en wilde de Emmerschansers vanaf minuut een afjagen en bij de strot pakken.

Dit resulteerde al snel in een ontzettend grote kans voor Smilde spits Klok, maar een weergaloze redding van Sem van der Sloot voorkwam de 1-0. EHS’85 was wel gewaarschuwd. Smilde probeerde aan te vallen maar kreeg eigenlijk geen echt grote kansen meer. Het was enigszins tegen de verhouding in, maar EHS’85 kwam na zo’n half uur plotseling op een 0-1 voorsprong.

De centrale verdediger van Smilde schatte en bal volledig verkeerd in en Patrick Eberhard kon alleen door op de keeper. Met een simpele schuiver kwam EHS’85 op voorsprong. Niet veel later was het rechtsback Mauro Tromp die een afgemeten bal diep gaf op de naar binnen getrokken Jeroen Smit. Hij nam de bal razendsnel aan en punterde de 0-2 tegen de touwen. Tot aan de rust leek het verzet van Smilde te zijn gebroken. Na rust werd een storm van aanvallen van Smilde verwacht maar dat viel mee.

Zo’n tien minuten na rust probeerde Jeroen Smit een afgeslagen bal weer voor de goal te gooien. Iedereen dacht dat de bal hoog over zou gaan maar wonder boven wonder belandde de bal in de goal, 0-3. Daarna was het EHS’85 dat de volledige controle over de wedstrijd had en uitliep naar 0-5 door doelpunten van wederom Jeroen Smit en spits Daniek Camies. Volgende week speelt EHS’85 op het eigen Sportpark ‘Aan de Weergang’ tegen Buinerveen.