Strafschop in de slotfase voorkomt overwinning voor Sp. Roswinkel

HOOGERSMILDE - In de zondag 5e klasse D eindigde de wedstrijd tussen Hoogersmilde en Sp. Roswinkel na een 1-2 ruststand in een 4-4 gelijkspel. De mannen uit Roswinkel stonden binnen een minuut al op voorsprong nadat een goede voorzet door een speler van Hoogersmilde in eigen doel werd geschopt. Een mooie opsteker die in de 10e minuut ene vervolg kreeg met een treffer van Roy

Over na een goede snelle aanval. 0-2 maar de thuisclub nam daarna wel het initiatief terug en wist in de 39e minuut de aansluiting te krijgen via een treffer van Tom Koerts 1-2. Na de thee was er meer beleving in het spel van Roswinkel, maar liet een aantal mogelijkheden op 3-1 liggen. Hoogersmilde lukte het wel om via Pascal Hatzman weer langszij te komen. Na de 2-2 stond er plotseling 3-2 op het scorebord doordat het achterin bij Roswinkel niet goed ging en Ricardo de Hollander succesvol was.

Een klein kwartiertje kwam Roswinkel weer op voorsprong via Roy van der Sluis die uit een vrije trap de 3-4 binnen schoot en met nog tien minuten te gaan scoorde hij ook nog de 3-4. Helaas werd dit niet de eindstand voor Roswinkel, want vlak voor tijd kreeg de thuisclub na een duel om de bal een strafschop en die werd door Gijs van Aken keurig binnen geschoten.

Roswinkel trainer Cor Lubach vond dat zij ploeg eigenlijk twee punten heeft laten liggen om uit de onderste regionen weg te komen. De ploeg kwam eigenlijk een beetje te laat in de wedstrijd en wij nu meer naar beneden moeten kijken in plaats van naar boven”.