CEC verrast koploper Bargeres

EMMER COMPASCUUM - In de zaterdag 5e klasse G wist CEC de thuiswedstrijd tegen het hogegeplaatste Bargeres na een 3-1 ruststand met 4-2 te winnen. De blauwhemden van trainer Reinier Pruin kwamen al vrij vroeg op 1-0 door een doelpunt van Brian van der Brug, maar Casper Dorgelo, de topscoorder van Bargeres, wist vrij snel daarna de 1-1 binnen te schieten. De ploeg van trainer Geert Aalderink, die als trainer ook al bij CEC actief is geweest, moest wel toezien hij de thuisclub weer op voorsprong kwam via Roy Zuidema, 2-1.

Met de stand werd wel een beetje de verhouding in deze helft weer. Op slag van rust leek CEC de wedstrijd plotseling in het slot te ztten nadat Marciano Hummel binnen de zestien een doorgebroken speler onder uit haalde. De toegekende strafschop werd door Dylan Snijders binnen geschoten. 3-1. Na de thee was het Bargeres dat de spanning weer snel terugbracht via een tweede treffer van Casper Dorgelo, nu met 11 treffers topscoorder in de 5e klasse G, weer vol druk ging zetten en de toeschouwers op 3-3 zaten te wachten, maar Roy Zuidema kon even later ongehinderd de bal diagonaal binnenschieten.

4-2 en daarmee was het verzet van Bargeres wel gebroken. CEC trainer Rienier Pruim was na afloop tevreden over de eindstadn maar vond Bargeres wel de beter voetballende ploeg. Zijn collega Geerst Aalderink dacht er net zo over, want op basis van de eerste heldt won CEC verdiend, maar Bargeres had in de tweede helft meer verdiend dan deze nederlaag waardoor het de koppositie nu heeft overgedaan Steenwijk.

Mede dankzij voortreffelijk keeperswerk wist doelman Stan Albert de Boer een aantal keren doelpunten van Bargeres te voorkomen. (foto Bennie Wolbers)