Jesse Habing wijst FC Klazienaveen de weg tegen De Weide

HOOGEVEEN - Met vier doelpunten werd FC Klazienaveen spits Jesse Habing de grote man van de wedstrijd tegen De Weide. FC Klazienaveen begon wel matig aan de wedstrijd en was het De Weide dat aanvankelijk de bovenliggende partij doordat FC Klazienaveen niet scherp in de duels was en in de 10e minuut moest toen zien hoe De Weide de score opende via een goed gericht schot van Julian Blankenstijn. 1-0.

Pas nadat Jesse Habing een kwartier later de gelijkmaker binnenschoot begon het pas beter te lopen, maar kreeg de thuisclub nog wel mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, maar tot aan de thee bleef de 1-1 op het scorebord staan. In de 2e helft namen de mannen van trainer Marc Hegeman de regie over en binnen vijf minuten was het Jesse Habing die met zijn tweede treffer voor de 1-2 tussenstand zorgde. Het werd trouwens de wedstrijd van de Klazienaveense spits want hij wist ook de 1-3 te scoren. Een grote overwinning leek er aan te komen, maar De Weide bracht via een afstandsschot van Lars Tiggelaar de spanning nog weer terug. 2-3.

De Weide zag nog mogelijkheden maar FC Klazienaveen behield de controle en toen Jesse Habing een kwartier voor tijd met zijn vierde treffer van de middag de stand op 2-4 wist te zetten. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand met Jesse Habing als de man van de wedstrijd, waardoor FC Klazienaveen in het spoor blijft van koploper ZZVV. FC Klazienaveen trainer Marc Hegeman: ,,Het wilde de laatste weken niet lukken met Jesse om te scoren terwijl hij op de trainingen wel steeds heel trefzeker was. Heb hem steeds het vertrouwen gegeven dat het wel goed komt en dat hebben wij deze middag gezien”.