DVC’59 verzuimd uitgespeelde kansen te verzilveren

STEENWIJKSMOER - In de zondag 4e klasse D verloor DVC’59 in Steenwijksmoer met 2-1 van Protos. De withemden uit Nieuw Dordrecht lieten vooral in de eerste helft veel kansen. Als ik het optel hadden wij voor de thee misschien al met 4-0, 5-0 voor moeten staan, was de eerste reactie van DVC’59 trainer Dennis Bruns. ,,Wij waren in die eerste helft een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar paal en lat stonden succes in de weg en zag Jeffrey Mink in goede positie een bal rakelings voorlangs gaan. Ook de doelman van Protos had een hele goede dag met enkele mooie reddingen”.

DVC’59 begon wel goed aan wedstrijd en kwam na een minuut of twintig op een 1-0 voorsprong, maar nog voor de thee wist de thuisclub gelijk te maken. 1-1. Na de thee golfde het spel wel een beetje op en neer en waren wij aan elkaar gewaagd. Nadat Protos halverwege de 2e helft wedstrijd een wissel toe paste en enige omzettingen deed had DVC’59 daar niet echt vat op. Het gevolg was dat Protos de 2-1 wist te scoren. In de laatste fase kreeg DVC’59 nog kans om de gelijkmaker te maken, maar twee dikke kansen werden niet benut.

Rick Nijland, Jeffrey Mink, Rolink wisten ook goed uitgespeelde aanvallen niet met een doelpunt te bekronen. Trainer Dennis Bruns was in ieder geval zeer teleurgesteld dat de verdiende 2-2 werd gescoord. ,,Wij hebben nu met het doorschuiven van enkele a-junioren en van een blessure terugkerende spelers weer een flinke groep op de training en dat is zichtbaar op het veld, alleen nog niet in doelpunten”. aldus Dennis Bruns.