Weiteveense Boys dendert door in de zondag 5e klasser G

WEITEVEEN â?? In de zondag 5e klasse G maakt Weiteveense Boys werk van het doelstelling om promotie naar de vierde klasse af te dwingen. Is het niet via een kampioenschap, dan wel via de nacompetitie. De mannen van trainer Andere Steenhuis waren ook zondagmiddag op het eigen sportpark niet te kloppen. Na een 1-1 ruststand wonnen de boys met 3-1 van JVV. Na een goede aanval over links was het in de 12e minuut Jesper Scherpen die de score opende door in een 1 op 1 situatie met de keeper van JVV geen fout te maken. 1-0.

Vlak daarna verzuimden de Weiteveners de wedstrijd snel op 2-0, 3-0 te zetten terwijl JVV vijf minuten voor de rust hun inzet bekroonde met een doelpunt van Dennis de Roo. 1-1 en daarmee ging Weiteveense Boys wel een beetje teleurgesteld aan de thee. Trainer Andre Steenhuis sprak zijn manschappen in de rust even goed toe en deelde met hun de mening dat deze wedstrijd alleen gewonnen kan worden als men eer vol voor ging. Dat werd niet onder stoelen of banken geschoven want binnen een minuut stond het 2-1.

Een goede aanval werd onderbroken door een overtreding en de toegekende vrije bal met loeihard onder de opspringende JVV strak in de hoek geschoten door Stijn Scherpen. 2-1 en Weiteveense Boys bleef daarna druk zetten en dat leverde na iets meer dan een uur spelen de 3-1 0- via Twan Imming die de bal uit een hoekschop van Jesper Scherpen bij de tweede paal kon binnen tikken. 3-1 en dat werd ook de eindstand. Met 12 uit 5 gaan de Weiteveners nu keurig aan de leiding van de 5e klasse G. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen de nummer drie SVBC op de agenda.