EHS’85 wint ook de zesde competitie wedstrijd

EMMERSCHANS - EHS 85 heeft in de zondag 4e klasse D zijn zesde overwinning op rij te pakken. Tegen Buinerveen werd het 5-1. De thuisclub begon voortvarend en na iets meer dan drie minuten stond het 1-0. Ivo Bos kopte een goede corner van Andrej Alilovic tegen de touwen. Na een kwartier werd de marge verdubbelt. Patrick Eberhard stuurde Jeroen Smit diep met een fijne steekbal. Smit maakte geen fout en maakte de 2-0. Echter Buinerveen deed al snel weer iets terug.

Een lage corner ging aan meerdere mensen voorbij, behalve aan de aanvoerder van Buinerveen. Hij verzuimde niet en maakte de aansluitingstreffer. EHS’85 was er nog niet gerust op en kwam na de theepauze goed uit de startblokken. Het domineerde de wedstrijd en dit resulteerde in de 3-1 na zo’n uur spelen. Goed doorgaan van spits Daniek Camies zorgde er voor dat Mario Tromp alleen op de keeper af kon gaan. Met een droge schuiver vergrootte Tromp weer de voorsprong van de Schanskers.

Rond de 80ste minuut was het de beurt aan Joey Franke om de trekker over te halen. Een laag hard schot in de korte hoek was te machtig voor de Buinerveense doelman. In de slotminuut schoot de ingevallen Atif Azzouzi onberispelijk binnen, na een goede voorzet van aanvoerder Eberhard, 5-1. Direct na deze goal floot de prima leidende scheidsrechter Haanstra voor de laatste keer. Volgende week staat de topper op het programma. Dan gaat EHS’85 op bezoek bij nummer twee Buinen.