SVBO (zat) laat RWF met de punten vertrekken.

BARGER OOSTERVELD – In de zaterdag 4e klasse D was RWF uit de Frieschepalen op het kunstgras van SVBO aan de Parkstraat de beter voetballende ploeg en de mannen van trainer Jan Moes liepen uiteindelijk tegen een 52-0 nederlaag op. Nadat een gelijk opgaande eerste 20 minuten was het RWF dat de score opende via Xander Wagenaar. 0-1. Daarvoor had Danny Oosterdijk wel een goede mogelijkheid gehad om de score te openen maar dit lukte niet.

Met de 0-1 stand werd de kleedkamer opgezocht voor het traditionele kopje thee. In de 2e helft kreeg SVBO iets meer vat op de tegenstander en ging het tot de 65e minuut gelijk op. RWF scoorde toen de 0-2 via Jacob Veenema. SVBO probeerde het daarna nog wel, maar behalve een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken via John Grummel kwamen de Barger Oostervelders niet.

Eindstand 0-2 en daar was volgens SVO trainer Jan Moes niets aan af te dingen, want het werd een dik verdiende overwinning voor RWF dat op de ranglijst over SVBO heen wipte naar de vierde plaats. Komende zaterdag moet SVBO op bezoek bij koploper FC Assen en zal er dus uit een ander vaatje getapt moeten worden.