Rode kaart beslist Schoonebeek - SC Erica

SCHOONEBEEK - Nadat vorige week Schoonebeek punten heeft laten liggen in Weerdinge, kwam deze zondag Erica op bezoek. Erica wordt tot één van de betere teams in de derde klasse gerekend, en kwam voor de drie punten naar Nieuw Schoonebeek. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft kreeg René Streuer vlak voor rust zijn tweede gele kaart, waarna Erica in de tweede helft vrij simpel naar een 1-4 overwinning kon uitlopen.

Direct vanaf het begin liet Erica blijken dat ze voor de drie punten kwamen. Schoonebeek had het in het begin vrij lastig en kon zich niet onder de druk uit voetballen. In de vijfde minuut leverde dat de eerste grote kans op; Pelle de Vries kreeg de bal aan de linkerkant, kapte naar binnen en schoot hard op de paal. In de 13e minuut was zo’n beetje de eerste kans voor Schoonebeek, maar deze ging er wel direct in. Leon Steffens werd op de rechterkant aangespeeld, omspeelde zijn directe tegenstander en trok de bal voor. Voor het doel stapte Stijn Schepers slim over de bal, waardoor doelman Bram Gebbeken werd verrast en Remco Huser de bal simpel kon binnen tikken, 1-0.

Twee minuten later leek Erica alweer gelijk te komen, maar doelman Martin Berens ronselde met een katachtige reactie een schot van Jori Ebbinge uit het doel. Toch kwam Erica vrij snel weer op gelijke hoogte. In de 21e minuut stond de Schoonebeek verdediging niet goed op te letten, een ingooi van Erica werd verlengd tot bij Jori Ebbinge, de geheel vrij staande Ebbinge bedacht zich niet en haalde doeltreffend uit, 1-1. Daarna ging het spel redelijk gelijk op met mogelijkheden aan beide zijden. In de 38e minuut was het breekpunt van de wedstrijd, René Streuer pakte zijn tweede gele kaart, en dus rood, voor een oliedomme overtreding en kon vroegtijdig gaan douchen.

De rode kaart bleek het kantelpunt van de wedstrijd, Schoonebeek kon met 10 man geen vuist meer maken en Erica besliste vrij snel de wedstrijd in de tweede helft. In de 48e minuut kreeg het de eerste grote kans in de tweede helft; Pelle de Vries kon van een meter of zestien vrij aanleggen maar doelman Berens stond nog in de weg. De aansluitende hoekschop glipte vlak voor het Schoonebeek doel langs en belandde voor de voeten van Roy Lit, Lit kon bij de tweede paal binnen tikken, 1-2. Schoonebeek probeerde nog wel wat maar dichterbij dan een kopbal net voorlangs van Remco Huser kwam het niet. In de 60e minuut besliste Erica de wedstrijd; een voorzet werd door Dennis Fecken fraai binnen gekopt, 1-3. In de 66e minuut volgde de volgende Erica treffer, Pelle de Vries schoot beheerst in de verre hoek binnen, 1-4. Hierna was de wedstrijd gespeeld; Erica hoefde niet meer en Schoonebeek kon niet meer.

Na de wedstrijd was duidelijk dat de veldverwijzing van Streuer het kantelpunt in de wedstrijd was. Volgende week moet trainer Abel aan het puzzelen in de verdediging want Streuer is uit bij Nieuw Buinen geschorst. Erica krijgt dan Sleen op bezoek.

Aanvoerder Jan Willem Wubkes (VVS) in duel met Dennis Fecken (Erica), Stijn Schepers (VVS) en assistent Nick Schulte (VVS) kijken toe.

Jeffrey Berens (VVS) zet voor, Pelle de Vries (Erica) komt te laat.

Niek Huser (VVS) staat klaar om binnen te koppen, doelman Bram Gebbeken (Erica) staat paraat.