DVC’59 kan geen afstand nemen van Eext

EEXT – In de zondag 4e klasse D heeft het op de 7e plaats staande DVC’59 zich onderaan niet echt los kunnen rukken van naaste belager Eext die een wedstrijd meer en een punt minder heeft. In en tegen Eext eindigde zondagmiddag de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Een stand die al bij rust op het scorebord stond. DVC’59 was de eerste 10 -15 minuten beter en kreeg kansen via Jeffrey Mink en Roy Sibon. Daarna nam Eext het veldoverwicht over en kreeg ook kansen. DVC’59 trainer Dennis Bruns: ,,Onze voorwaartsen kwamen er niet meer uit, want wij zochten te snel de lange bal. Eext opende in de 40e minuut de score via een goed ingeschoten vrije bal. Gelukkig had Roy Sibon snel een antwoord, want in de 44e minuut wist hij met links de bal binnen te werken. 1-1”.

Na de thee begon DVC’59 weer meer te voetballen en werden fysiek ook wat harder in de duels. Het gevolg was een rode kaart voor Lars Jacobs, nadat hij zijn tegenstander in een duel vastpakt en tegen de grond werkt. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg DVC’59 in ondertal nog de betere kansen via Roy Sibon, Joey Rolink en Jeffrey Mink. Eext probeerde DVC’59 wel meer onder druk te zetten. Het kreeg ook mogelijkheden, maar een paar goede reddingen van Aaron Moes stonden succes voor Eext in de weg.

Dennis Bruns: ,,Na een rode kaart van Eext is het 10 tegen 10 en golfde het spel op en neer, maar daarna was het eigenlijk wel duidelijk dat 1-1 de terechte uitslag was. Een vrije bal van Eext zorgt in de slotfase nog even voor wat lichte chaos, maar levert dus ook niets op”.