De Treffers’16 kanonnenvoer voor SVBC

TWEEDE EXLOERMOND – Na de 4-1 zege op Weiteveense Boys wist SVBC die goede lijn door te trekken. Na een 8-0 ruststand werd zondagmiddag met 11-1 de uitwedstrijd tegen het op de laatste plaats staande De Treffers’16 gewonnen. Binnen een kwartier stond het al 3-0 door doelpunten van Sander van Essen,

Tim Funke en Davey Geerts die een keer van en een keer van rechts een vrije bal van buiten de zestien in de hoek twee keer scoorde en Stan Bijl zorgde voor de 0-5. De wedstrijd toen eigenlijk al gespeeld, maar SVBC ging nog even door. John Ahlers, Stan Bijl en weer Sander van Essen die met buitenkant voetje rechts bepaalden de ruststand op 0-8. In de 2e helft bleef SVBC de thuisclub onder druk te houden en dat leverde een paar mooie treffers op.

Na bijna een uur spelers zorgde Jorn Ahlers voor de 0-9 en Marijn Roufs en Sander van Essen, met zijn derde van de middag, tilden de stand naar 0-11. Uiteindelijk kreeg de thuisclub een kwartier voor tijd nog wel de eretreffer via Melvin Wiering, maar verder liet SVBC het niet meer komen. Eindstand 1-11 en daar was trainer Henk Hoogenbirk zeer content mee:

,,Na de goede eerste helft met veel doelpunten deed de groep in de 2e helft wel een stapje terug, maar bleef wel goed de controle houden. Wij staan nog steeds ongeslagen bovenaan en hebben ook het doelsaldo flink op kunnen krikken. Komende zondag wacht ons de moeilijke uitwedstrijd tegen het op de derde plaats staande JVV in Jipsingboertange”.