Weiteveense Boys te lief voor de tegenstander

WEITEVEEN - In de zondag 5e klasse D wist Weiteveense Boys alle frustraties na de verloren wedstrijd tegen SVBC van zich af te schudden in de thuiswedstrijd tegen van SV Hoogersmilde. Na een 1-1 ruststand werd de wedstrijd met een 3-2 overwinning afgesloten.

Vanaf het begin ging Weiteveense Boys er vol in maar wist goed uitgespeelde kansen aanvankelijk niet in doelpunten om te zetten. Weiteveense Boys trainer Andre Steenhuis: In die fase verzuimden wij de tegenstanders op achterstand te zetten, en kwamen zelfs door slecht uitverdedigen in de 23e minuut ook nog op achterstand. 0-1”. Een kwartier later stond het overigens wel al weer gelijk nadat Jesper Schepers een bal van de doelman onderschept en de bal kon binnenschieten. 1-1 en dat werd ook de ruststand.

In de 2e helft kwam de thuisclub al snel op 2-1 nadat een diepe bal goed werd verlengd door Koen Steffens op Jesper Schepers en die maakte geen fout. 2-1. Met nog een kwartier te spelen wist Weiteveense Boys de wedstrijd toch nog vroegtijdig in het slot te zetten met een treffer van Thom Schepers. 3-1.

Toch was het ook nu nog even billen knijpen zegt trainer Steenhuis: ,,Gezien de kansen in de eerste helft lieten wij hen veel te lang in de wedstrijd. Job van Aken mocht uit een hoekschop nog de aansluitingstreffer binnen koppen maar de 3-2 eindstand was wel dik verdiend”.