SVBO stelt in 2e helft orde op zaken

BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klasse E wist SVBO de thuiswedstrijd tegen Roden na een 0-1 achterstand uiteindelijk met 2-1 te winnen. Na een gelijk opgaande openingsfase nam Roden na een minuut of tien wel meer en meer de regie over en kregen ook een kansen. In de 20e minuut stond het dan ook wel terecht op 0-1 door een treffer van Nick van Arkel.

Daarna verzuimde Roden om door te drukken en de wedstrijd al vroeg in het slot te zetten. Na de 0-1 ruststand kantelde de wedstrijd helemaal in de richting van de thuisclub en dat leverde direct een aantal 100% kansen op via Maurice Kampman en Quintin Brands, maar die werden niet verzilverd. In de 55e minuut was het eindelijk wel raak voor SVBO. Een goede voorzet vanaf rechts werd in tweede instantie door Kampman binnen gekopt. 1-1.

Vijf minuten later stond ook de 2-1 op het scorebord via Quintin Brands. Roden was vanaf dat moment de geslagen ploeg en SVBO had de score nog hoger kunnen uitbouwen, want daarna was het eenrichtingverkeer op het Roden doel. Gescoord werd er niet meer en SVBO trainer Arthur van der Veen was content met deze overwinning: ,,Op het eerste kwartiertje na waren wij de bovenliggende partij en gezien de 2e helft is de overwinning ook zeker verdiend”. ||

Ronald Gerdes ziet in zijn ooghoek al waar Quintin Brands(rechts) graag de bal wil hebben. Met een harde schuiver scoorde hij de 2-1 en werd daarmee matchwinner. (Zie ook het fotoboek)