Twedo te sterk voor Gasselternijveen

GASSELTERNIJVEEN – De uitwedstrijd van Twedo in en tegen Gasselternijveen werd na een 1-2 ruststand met 1-3 gewonnen. Toch begonnen de Nieuw Amsterdammer niet echt goed aan de wedstrijd, want de thuisclub kwam na een kwartier verdiend op 1-0. Na een snelle omschakeling was het Menas Sihasale die de bal vanaf een meter of dertig over doelman Rick Mantingh tegen het net liet ploffen.

Vlak daarna wist doelman Rick Mantingh dankzij twee goede reddingen in een 1 op 1 situatie Twedo voor een grotere achterstand te behoeden terwijl het zelf wel scoorde. In de 30 minuut wist Dion Klaasen de bal uit een vrije bal langs de muur in het doel te plaatsten 1-1. Op slag van rust viel volgens Twedo trainer Jannes de Lange het mooiste doelpunt van de middag. Na een goede aanval wist Lyon Kroeze een haarzuivere voorzet van Kristian Tinge bij de 2e paal met een doelpunt te bekronen. 1-2 en dat werd ook de ruststand.

In de 2e helft was het even aftasten wat de thuisclub nog in petto had. Na een kwartier was het Roy Jager, de vervanger voor de licht geblesseerde David Rabbers die scoorde. Een goede voorzet van Lyon Kroezen bekroonde hij koppend met een doelpunt. 1-3.

Jannes de Lange: ,,De 1-3 was een mooie stand voor ons, maar wij moeten vooral in de laatste kwartier onze doelman Rick Mantingh bedanken. Hij hield ons op de been en groeide uit tot de man van de wedstrijd met twee goede reddingen in 1 op 1 situaties. Wij waren niet beter Gasselternijveen, maar zijn deze middag wel efficiënter met de kansen omgegaan”.