Titan pakt drie belangrijke punten in en tegen Nieuwe Buinen

NIEUW BUINEN – In de 3e klasse D van het zondagvoetbal won Titan in een prachtige Buunerdrome na een 0-0 ruststand met 2-1 van Nieuw Buinen. De eerste 20 minuten was het aftasten aan beide zijden, weinig gecreëerde kansen, veel balverlies en strijd op het middenveld. Een klein veld, veel spelers op een kluit en foutieve passing, respect voor de kleine 17 jarige keeper van Nieuw- Buinen. Eerste helft kansjes aan beide kanten maar geen echt doelgerichte ballen.

In de 2e helft kwam Titan fel en fanatiek uit de kleedkamer. Dit resulteerde in de 49e minuut in een doelpunt van Harmjan Moesker uit een hoekschop. 0-1. Drie minuten later was het Nieuw-Buinen die de 1-1 scoorde. Na een afgeslagen aanval viel de bal voor de voeten van Leon Bodde die de bal achter doelman Remon Poede kon werken. In de 2e helft zorgden beide ploegen voor meer strijd en ook meer fysiek, maar de goed fluitende scheidsrechter Achttien uit Jubbega hield de kaarten op zak. Beide partijen gingen op zoek naar de winst, wat resulteerde in slordig voetbal met vooral lange ballen.

In de 75e minuut kreeg Titan een vrije bal aan de rechterkant buiten de zestien en de vrije trap van Klaas-Anne Postmus, hoog voor het doel, viel precies op het hoofd van de ingevallen Tim Kollmer die de bal over de kleine doelman Nick Potze kon inkoppen. 1-2. In de slotfase probeerde Nieuw- Buinen het nog wel uit een scrimmage voor het Titan doel, maar gescoord werd er niet meer. Na wat opstootjes in de extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde. Een gelijkspel was volgens de kenners misschien wel een terechte uitslag geweest, maar Titan ging er wel met drie belangrijke punten van door.