SVBO zat kende geen pardon met Mussel

BARGER OOSTERVELD - In de zaterdag 4e klasse D wist SVBO zaterdagmiddag op een koud en kil sportpark aan de Parkstraat in Barger Oosterveld de laatste wedstrijd voor de winterstop in winst om te zetten. Na een ruststand van 3-1 wonnen de geelzwarten met 6-2 van naaste belager Mussel. SVBO ging voortvarend van start en John Grummel liet zijn voeten weer spreken.

Halverwege de eerste helft tekende hij voor de openingstreffer (1-0) en vijf minuten tilde hij zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong. Alles leek op rolletjes te gaan voor trainer Jan Moes en zijn mannen, want in de 36e minuut was het Danny Oosterdijk die voor een 3-0 voorsprong zorgde.

Tot de 3-0 was SVBO de beter voetballende ploeg, maar Mussel deed vlak voor de thee iets terug via een treffer van Richard Wubs (3-1) en vlak na de hervatting scoorde Matthijs Fehrman ook nog de aansluitingstreffer. 3-2.

Mussel hoopte nog op meer. Helemaal toen het in de 60e minuut een strafschop mocht nemen, maar deze niet wisten te benutten. SVBO nam het heft daarna weer in handen en Danny Oosterdijk. John Grummel en Roan Hoogeveen zorgden tussen de 70e en 85e minuut voor een 6-2 eindstand.

SVBO trainer Jan Moes: ,,Het missen van de strafschop was volgens mij het breekpunt in de wedstrijd, want in plaats van 3-3 scoorde Danny Oosterdijk vlak daarna de 4-2. Misschien is de 6-2 eindstand iets geflatteerd, maar al met al was het wel een verdiende overwinning”.