Nipte 1-0 overwinning van SVV 04 op Gasselternijveen

SCHOONEBEEK - Afgelopen zondag stond op Sportpark De Kampen in Schoonebeek de wedstrijd SVV 04 - Gasselternijveen op het programma. De koploper in de zondag 3e klasse D won dit duel uiteindelijk met 1-0. Ondanks dat de vorstperiode is ingetreden was het veld prima bespeelbaar.

SVV 04 speelde wel een moeizame 1e helft waarin de gasten uit Gasselternijveen, die op de voorlaatste plaats staan, de meeste scoringskansen via vooral spits Wessel Koomans wisten uit te spelen. Uiteindelijk was het wel SVV 04 dat het eerste en uiteindelijk ook enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

In de 35e minuut kreeg de thuisclub een vrije bal na een terugspeelbal op de doelman volgens de scheidsrechter. De vrije trap werd in eerste instantie geblokt door de muur maar viel voor de voeten van Ruben Jansen en die wist de bal binnen te werken. 1-0. Een flinke tegenvaller voor trainer Johan Hollen, want ook in de 2e helft was Gasselternijveen voetballend zeker niet minder dan de koploper.

Ook de weersomstandigheden werkten niet echt mee. Door de invallende duisternis was inmiddels ook de verlichting aangestoken, maar daar kon de thuisclub niet echt een voordeel uit halen. De grootste kans in de 2e helft kreeg SVV die Sander Kocks die vrij kon doorlopen, maar in een één op één situatie tegen de doelman aanschoot. Zo werd het in de slotfase nog billenknijpen voor de Schoonebekers.

Doelman Jordy Van der Korput moest wegens een blessure worden vervangen door Wiljo Wesseling en de gasten gooiden daarna in een alles of niets poging alles vol op de aanval maar wisten de bal niet meer langs doelman Wesseling te plaatsen. Eindstand 1-0.