EHS’85 wint tiende op rij

ZWARTEMEER - EHS 85 heeft zondag de tiende competitiezege op rij gepakt. In een koud Zwartemeer werd het 0-3 voor de mannen van trainer Doldersum. EHS 85 kwam goed voor de dag in de eerste helft. De Schanskers waren heer en meester op hobbelige veld dat gedurende de wedstrijd alleen maar slechter werd.

Dat EHS’85 zo fit voor de dag kwam is misschien wel te denken aan de prima voorbereiding die ze hebben gehad in de winterperiode. Zo werd er midweeks gewonnen van SVBO (zat.) met 1-6 en was een trainingskamp in het Duitse Cloppenburg waar de selectie zich dagelijks flink in het zweet liet jagen.

Het was na 20 minuten toen Jeroen Smit alleen op de keeper van Zwartemeerse Boys afging. Hij omspeelde in eerste instantie de doelman maar die greep Smit bij zijn benen. De daaropvolgende penalty werd door Nico Camies feilloos binnengewerkt.

Nog geen vijf minuten later was het Patrick Eberhard die een corner binnenkopte, 0-2. EHS’85 bleef combineren maar tot echte kansen kwam het niet meer. Tot in de 40e minuut Andrej Alilovic op doel afging en een verdediger probeerde af te schudden. Deze gleed uit en pakte de bal in zijn handen. Wederom een penalty, wederom Camies, wederom een goal.

De tweede helft was van beide kanten niet best. Zwartemeerse Boys kwam alleen maar tot lange ballen, zonder ook maar een kans op te leveren. EHS’85 hield tegen en werd over de gehele tweede helft maar een keer een beetje gevaarlijk. Na een combinatie kon captain Eberhard afdrukken, maar deze belandde hoog over in het aangelegen natuurgebied Bargerveen.

Een prima start na de winterstop en de tiende overwinning op rij voor EHS’85. Volgende week staat de zeer lastige uitwedstrijd bij Protos uit Steenwijksmoer op het programma.