DZOH walst over vv Heerenveen heen

EMMEN - In de zaterdag 1e klasse E van district Oost behaalde DZOH zaterdagmiddag een belangrijke overwinning op vv Heerenveen. Na een 1-0 ruststand wonnen de mannen uit de Rietlanden met 6-1 deze wedstrijd. DZOH maakte goed gebruik van de ruimtes bij de Friezen en kwamen na ongeveer twintig minuten via Emiel de Vries op voorsprong de bal vanuit een hoekschop binnen te werken.

Met deze nipte 1-0 voorsprong voor DZOH gingen de spelers aan de thee. De tweede helft begon goed voor DZOH, want het was Max Heijnen die voorsprong naar 2-0 wist te tillen. Twee minuten later reageerde FC Heerenveen met een treffer van Bram Duijker. 2-1.

Met nog tien minuten te gaan begon de doelpuntenmachine van DZOH pas echt p gang te komen. Invaller Farid Boughaleb bediend in de 81e minuut Bjorn Jansen die de 3-1 scoorde.

In de slotfase kwamen daar, met name door de snelle omschakeling van de Emmenaren, nog drie treffers bij. De 4-1 kwam op naam van Anco Jansen en Farid Boughaleb benutte een strafschop (5-1), terwijl. Dylan van der Scheer nog de 6-1 scoorde.