EHS’85 wint van DSC’65

EMMERSCHANS - EHS 85 heeft voor de elfde keer gewonnen dit seizoen. Thuis tegen DSC 65 werd het 3-0. Deze stand was met de rust al bereikt. De "Schanskers" begonnen voortvarend met de actieve tandem op rechts Tromp en Alilovic. In de vijftiende minuut bereiken zij via een flitsende combinatie Jeroen Smit. Hij controleerde de bal en schoot verwoestend raak, 1-0.

Een kwartier later was het weer raak. Aanvoerder Eberhard werd binnen het strafschopgebied lomp van de sokken gelopen met een penalty als gevolg. Dit was een koud kunstje voor Andrej Alilovic die de keeper van DSC’65 kansloos liet.

Zo’n tien minuten voor rust zette Jeroen Smit de straalmotoren maar weer eens aan en sprintte 5 verdedigers uit Dalerveen er uit. Hij bediende Alilovic, die zijn tweede doelpunt mocht aantekenen. Met een 3-0 stand werd de kleedkamer opgezocht voor een warm kopje thee.

Na rust was het slordig van beide ploegen. EHS’85 was niet helemaal scherp en DSC’65 was niet bij machte om iets te forceren. Een zeldzaam hoogtepuntje in de tweede helft was na een actie van Smit, die teruglegde op Veldwijk. Hij kon vrij uithalen, maar in plaats van op doel te schieten, raakte Veldwijk een overvliegende meeuw. Gelukkig voor het beestje kon die zijn vlucht vervolgen.

De drie goals uit de eerste helft waren genoeg voor de winst al moet het in de tweede helft wel een stukje scherper, aldus trainer Doldersum in een interview met de Dorpskrant Emmerschans. Volgende week gaat EHS’85 op bezoek bij Eext.