EHS’85 wint in carnavalsweekend

EEXT - EHS 85 heeft in het carnavalsweekend gewonnen van vv Eext uit het gelijknamige dorp. Na een ruststand van 1-2, werd het uiteindelijk 2-4. EHS 85 begon voortvarend en middels een goede voorzet vanaf de rechterkant, werd Jeroen Smit bereikt. Hij draaide a la Gerd Muller zijn kont er in, draaide weg en drukte af, 0-1.

Eext wilde wel, maar was niet bij machte om de EHS’85 defensie te slechten. Na twintig minuten spelen ging het toch mis voor EHS’85. De defensie inclusief keeper dachten aan buitenspel en ook grensloper Marc Heuvink vlagde. Scheidsrechter Nigro had het echter beter gezien en keurde de goal van Eext goed, 1-1.

Zo’n tien minuten later kwam de koploper van de zondag 4e klasse D weer op voorsprong. Een verdwaalde bal werd opgepikt door aanvoerder Patrick Eberhard en hij wist het leerwerk uiterst secuur in de verre hoek achter de Eexter doelman de prikken, 1-2. Daarna was het rust.

De tweede helft was nauwelijks aan de gang toen Eext een penalty kreeg. Joey Franke drukte de Eexter aanvaller dusdanig in de rug, dat hij zich moest laten wisselen met een dubbele hernia. De daaropvolgende strafschop werd nog bijna gekeerd door de prima keepende Sem van der Sloot, maar het mocht niet baten, een gelijke stand op het scorebord, 2-2.

Trainer Egbert Doldersum van EHS’85 moest wat doen en bracht verse krachten. Sammy Germain Taglia, Bart Harms en Ibrahim Azzouzi werden ingebracht. En dat legde EHS’85 geen windeieren. Zo tekende vlak voortijd Azzouzi voor de 2-3 op aangeven van de eerder genoemde Patrick Eberhard. Daarna probeerde Eext nog eenmaal aan te zetten, maar alle hoop was vervlogen toen bullit-train Jeroen Smit doordenderde en voor de 2-4 zorgde. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week gaat EHS’85 op bezoek bij Zwartemeerse Boys, om te kijken hoe de concurrenten uit Buinen doen.