Hectische slotfase bezorgd DZOH de volle winst

EMMEN - In een hectische slotfase wist DZOH de volle winst te pakken tegen Epe. Beide ploegen hadden het vizier niet echt scherp staan en Epe zag vrij snel Mart Nijhof met een zware knieblessure uitvallen en bij DZOH moest verdediger Daniel Sanafikhah vanwege een blessure voortijdig van het veld. Epe was daarna dichtbij een doelpunt toen een mooie voorzet op Sven van Egteren en vlak voor rust wist DZOH doelman Pieter IJzerman Henk Slot van een treffer af houden. Ruststand 0-0.

Na bijna een uur spelen kantelde de wedstrijd toen Epe verdediger René Fout zijn tweede gele kaart ontving en Epe in ondertal kwam te staan. Epe bleef daarna wel goed spelen en kreeg kansen, maar in de 78e minuut sloeg de vlam in de pan. Scheidsrechter Aartsen beoordeelde een ingeschoten bal van DZOH met een handsbal en gaf daarvoor een strafschop. De Epenaren reageerden fel op deze, in hun ogen foute beslissing.

Bij deze reactie struikelde Epe aanvoerder Bas Schoonhoven over een voet van een DZOH speler en viel tegen scheidsrechter Aartsen, die hierop direct de rode kaart trok. De toegekende strafschop werd benut door Joël Zweerink. 1-0.

Epe probeerde hierna met 9 spelers nog de gelijkmaker te forceren en zette de thuisploeg nog onder druk. In de extra tijd maakte Maurits de Jong bij een uitbraak van DZOH een overtreding en kreeg terecht een directe rode kaart. Toen waren er nog acht Epe spelers en in de laatste minuut bepaalde invaller Bjorn Jansen de eindstand op 2-0.

Max Heijen kwam op rechts vaak door, maar maakte af en toe wel de verkeerde keuze door zelf te schieten in plaats van een medespelers te vinden