CEC pakt belangrijke punten

EMMER COMPASCUUM - In de zaterdag 5e klasse G wist CEC op sportpark De Runde de wedstrijd tegen het iets hoger staande Tiendeveen na een 2-1 ruststand met 5-2 in haar voordeel te beslissen. Tiendeveen kreeg in de 9e minuut een strafschop nadat de bal tegen de hand van een CEC verdediger kwam binnen de zestien. Glenn Kleine schoot de bal van af de stip tot twee keer toe tegen CEC doelman Xander van Dijk op.

Even later was het een fout “tikkie terug” van Jeffrey Boxma en de bal langs Sander Lubbers in het doel rolde. 1-0 maar na bijna een half uur wist Jeffrey Blom uit een vrije bal van Boxma de stand gelijk te trekken. 1-1 maar vlak voor de thee was het Leon Harms die een voorzet van Rick Wijnholds achter doelman Lubbers binnen te tikken. 2-1.

In de tweede helft viel de beslissing binnen tien minuten. Leon Harms knikte een hoekschop hard binnen (3-1) en amper een minuut later ging Roy Zuidema na een steekpassje om doelman Lubbers heen en schoof de bal in het lege doel. 4-1. CEC kreeg daarna nog veel kansen, De mooiste treffer viel een kwartier voor tijd, want na een afgeslagen aanval knalde Tom Rengers via een volley de bal snoeihard van ruim 25 meter binnen. Vijf minuten later was het Jeffrey Boxma, die na fraaie aanval de eindstand 0-5-2 bepaalde.

Roy Zuidema glipt hier langs de Tiendeveen doelman en scoorde de 4-1 binnen.