FC Klazienaveen onderuit tegen Hoogeveen

HOOGEVEEN – Met enkele fraaie treffers en een 6-1 overwinning vernederde Hoogeveen zaterdag in de tweede helft de nummer twee van de ranglijst FC Klazienaveen. Een uitslag die nog veel hoger had kunnen uitvallen als men iets zorgvuldiger was geweest in de slotfase van de wedstrijd. FC Klazienaveen was sinds de winterstop nog ongeslagen en strijden met ZZVV om de titel.

|Hoogeveen kreeg via Marcel Linthorst al snel een bijna niet te missen kans, maar FC Klazienaveen scoorde wel snel. Danie Slip stuurde Aaron Brinks weg en die scoorde de 1-0. In de slotfase van de eerste helft veranderde dat toen Hoogeveen op gelijke hoogte kwam. Dylano Wolters bekroonde een assist van Saroney Vreeling met een treffer. 1-1. Aaron Brinks ver zuimde daarn atwee keer om de trekker doeltreffend over te halen.

In de extra tijd was het Hogeveen die op voorsprong kwam nadat een geblokt schot van Twan Reinders over de kansloze doelman Justin Verrschoor in het doel verwdween. 1-2 In de tweede helft besliste Hoogeveen heel snel de wedstrijd door doelpunten van Ruben de Haas en Marcel Linthorst er 4-1 van maakte.

De ploeg Klazienaveen bood daarna geen enkele weerstand meer. In de 87e minuut werd de bal vanuit een door Jan ten cate genomen hoekschop door Twan Reinders tegen het net geknald. Jan ten Cate bepaalde in de slotfase de eindstand op 6-1.