Weerdinge kan koploper Sweel niet stoppen

WEERDINGE - Zonder sprankelend te spelen heeft Sweel de koppositie in de derde klasse D weten te behouden na een 2-0 winst op Weerdinge. Het voetbal was niet echt goed maar golfde op en neer. Beide ploegen waren aanvankelijk slordig in de afwerking om elkaar pijn te doen. Sweel had in de eerste helft moeite om zich aan het slecht bespeelbaar veld aan te passen en kwam nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval. De gelijk opgaande eerste helft werd doelpuntloos afgesloten.

Na rust kwam Sweel beter in het spel, maar pas toen Weerdinge in ondertal kwam na twee keer geel voor Haso Garazlic trok Sweel het initiatief naar zich toe. Dankzij knap voorbereidend werk van Patrick Zwiers zette Richard Speelman de bezoekers op 0-1, maar daarna verzuimden de mannen uit Zweeloo het karwei af te maken. Uiteindelijk was het opnieuw Richard Speelman die uit een mooie voorzet van Martijn Adema met zijn tweede treffer van de middag die de belangrijke zege veilig stelde. Eindstand 0-2