Tot de laatste dag spanning in de zondag 4e klasse D

ZWARTEMEER – Ondanks dat EHS 85 het kampioenschap al binnen heeft is er nog wel spanning in de zondag 4e klasse D. Op het spel staat nog plaats twee die dan recht geeft op de vervangende periodetitel van kampioen EHS 85, terwijl er onderin nog veel strijd is voor de degradatie- en herkansingsplaats.

Zwartemeerse Boys had die tweede plek veilig kunnen stellen tegen EHS 85, maar moest met 3-2 haar meerdere herkennen in de kampioen. Voor EHS 85 scoorden Patrick Eberhard en Jeroen Smit, terwijl Ian Kieviet en Jelle Walda succesvol waren voor Zwartemeerse Boys. De laatste tegenstander van Zwartemeerse Boys is het lager geplaatste Eext en een overwinning betekent winst in de tweede periode die recht geeft op de nacompetitie.

DVC 59
Onderin is DVC’59 nog niet zeker van klassebehoud na het 2-2 tegen Buinerveen. De mannen uit Nieuw Dordrecht kwamen in de 35e minuut in ondertal na een tweede gele kaart van Roy Sibon. Op slag van rust stond het wel op een 0-1 voorsprong via Jeffrey Mink. In de tweede helft lukte het zelfs om een kwartier voor tijd op 0-2 te komen via Aaron Pol. Maar daarna de pijp volgens trainer Dennis Bruns leeg. Met een laatste krachtsinspanning wist Buinerveen er nog een 2-2 gelijkspel uit te halen via treffers van Abrehame Yesake in de 85e minuut en Patrick Koster in de 96e minuut. DVC’59 ontvangt zondagmiddag in de laatste speelronde Smilde 94 die nog tweede kan worden. Concurrent DSC 65 krijgt KSC op bezoek krijgt en zelfs lantaarndrager Buinerveen, dat met twee punten minder laatste plaats staat, kan nog boven DVC’59 komen.