Geen winst voor SVBO zat en NWVV

EMMEN - In de zaterdag 4e klasse D eindigden de wedstrijd van SVBO zat op eigen veld tegen Wildervank in een 3-1 nederlaag en NWVV dat op bezoek moest bij FC Assen liep tegen een fikse 9-0 nederlaag op.

Terwijl SVBO bijna klaar is met de competitie moet NWVV na volgende week nog flink aan de bak in de herkansing voor klasse behoud. In Assen wisten de mannen van trainer Johan Hollen de eerste half uur nog gelijke tred te houden met de thuisclub, want bij rust stond het nog maar 1-0 door een treffer van Jarno Hamming. 1-0.

Na de thee had FC Assen geen kind meer NWVV uit Nieuw-Weerdinge, want binnen een kwartier stond het 5-0 en uiteindelijk liep de thuisclub nog uit naar 9-0. Jarno Hamming werd bij FC Assen de man van de wedstrijd door maar liefst vijf van de negen doelpunten te scoren.

NWVV moet nog tegen het op de 2e plaats staande Onstwedder Boys en daarna wacht dan nog de nacompetitie om in deze 4e klasse D te kunnen blijven.

SVBO
Voor SVBO uit Barger Oosterveld stond er niet veel meer op het spel, want de mannen van trainer Jan Moes eindigden in de middenmoot. Op het sportpark aan de Parkstraat werden de geelzwarten wel op een 3-1 nederlaag getrakteerd door Wildervank. Halverwege de eerste helft nam Wildervank een 1-0 voorsprong en een kwartier voor tijd wist SVBO toch nog op gelijke hoogte te komen via Twam Waidijk.

Dat bood nog wel enig perspectief, maar de gasten uit Wildervank die op de vijfde plaats staand wilden niet met lege handen naar huis terugkeren. Nadat Ferry Huizing zijn ploeg op 1-2 wist te zetten werd nog een eindsprint ingezet. Dat leverde vlak voor tijd ook nog de 1-3 eindstand op. Daarmee zit voor Wildervank de competitie er op en moet SVBO nog naar het al gedegradeerde BSVV in Bovensmilde.