WKE 16 heeft kampioenschap binnen handbereik

EMMEN â?? Met nog de uitwedstrijd tegen Helpman op de agenda heeft WKE 16 de titel in de zondag 2e klasse K binnen handbereik. Zondagmiddag wonnen de andere oranjehemden na een 0-1 achterstand in de slotfase toch nog met 2-1 van Annen.


WKE moest het doen zonder doelman Wim Kok die wegens het communiefeest van z’n dochter verstek moest laten gaan. Zijn vervanger werd veldspeler Brian Haak en die had vooraf zeker niet geloofd dat hij uiteindelijk de matchwinner zou worden van deze belangrijke wedstrijd. WKE kwam voor de thee op achterstand via een goed benutte strafschop van Sven Boersma. 0-1.

Trainer Albert Koops voelde het gevaar en besloot in de 2e helft om Brian Haak als veldspeler in te brengen en Lars Heuker onder de lat te zetten. Een schot in de roos, want door deze omzetting kreeg WKE weer grip op de wedstrijd en sloeg in de slotfase nog keihard toe. Eerst kopte Mohammed Kaddouri de gelijkmaker binnen en vlak voor tijd bediende Jochem Scholten met een mooie actie de als doelman begonnen Brian Haak en die scoorde de winnende treffer. Eindstand 2-1.

Concurrent Valthermond won ook en moet het nu op Pinkstermaandag op De Esserberg tegen Helpman gebeuren dat WKE 16 geschiedenis kan schrijven door binnen zes jaar vanuit de 5e klasse weer naar de 1e klasse weet te promoveren.

HOVC heeft nog laatste strohalm
In deze klasse kan voor promovendus HOVC na één seizoen het doek al weer vallen. De fusieclub verloor met 3-1 in en tegen Stadskanaal. Met nog één wedstrijd te gaan tegen Forward GSAVV is het halen van de nacompetitie tegen degradatie nog het hoogst haalbare. Het doelpunt van HOVC werd gescoord door Gertjan Spijker.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda