Zondag-zaterdag 1e klasse J: DZOH gelijk en SVBO en WKE 16 verliezen

SVBO nog zonder overwinning

GRONINGEN – Na de nipte 1-0 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Winsum, moest SVBO ook toezien hoe afgelopen zondagmiddag Oranje Nassau G met 4-1 aan het langste eind trok. Halverwege de eerste helt nam de thuisclub een 1-0 voorsprong via Peter van Son, maar enkele minuten later was het Emiel Seigers de stand gelijk trok. 1-1 en dat werd ook de ruststand. Na de thee nam Oranje Nassau direct het initiatief en dat leverde na enkele minuten in de 2e helft de 2-1 op via Thomas Pinheiro en tien minuten later stond het 3-1. Tien minuten voor tijd bepaalde Thomas Careman voor de 4-1 eindstand.

DZOH en VKW gelijk op
EMMEN - De zaterdag gespeelde wedstrijd tussen DZOH en VKW eindigde in een 2-2 gelijkspel. DZOH had het niet gemakkelijk, want het was VKW dat in de eerste helft brutaal een 2-0 voorsprong wist te nemen via Leon Sartema en Anjo Willems. Na de thee kreeg DZOH meer balbezit en wist in het laatste half uur een bijna onmogelijke achterstand nog weg te werken. Joel Zweerink scoorde twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen en Daniel Sanafikhah wist in de 80e minuut de 2-2 te scoren en dat werd ook de eindstand.

WKE 16 kan 2-0 voorsprong niet over de streep trekken
WINSCHOTEN - Met nog ruim 20 minuten te spelen stond WKE '16 in Winschoten met 2-0 voor tegen WVV dat ook nog met een man minder speelde, maar verloor uiteindelijk met 3-2. Na een rustige eerste helft, waarin weinig gebeurde, opende WKE '16 in de tweede helft de score via Lorenzo Hendriks. Een paar minuten later maakte Devando Fik de 2-0. De wedstrijd leek gespeeld doordat WVV ook nog een man minder had na een roede kaart voor Youri Ploeger. Via een counter kwam WVV op 2-1 en vanaf de aftrap stond het ook nog 2-2. In de extra tijd gebeurde ook nog het onmogelijke en dat was nog een winnende treffer voor WVV. Waarmee de wedstrijd met een 3-2 winst voor WVV eindigde.