Zaterdag 5e klasse F: Winst voor CEC en Bargeres en NWVV verliest

Bargeres pakt opnieuw volle winst
WINSCHOTEN –Voor Bargeres staat er na drie wedstrijden geen maat op. Op sportpark St. Vitusholt in Winschoten wist Bargeres na een 0-1 ruststand met 4-0 van BATO te winnen. De eerste helft moesten de Emmenaren even geduld hebben, maar in de slotfase wisten de mannen van trainer Geert Aalderink via Rob de Graaf toch met een goed gevoel de rust in te gaan. Na de thee ging het iets sneller, want binnen vijf minuten stond het 0-2 via Sirbroo Nzoka en enkele minuten later wist Coen Tent de wedstrijd in het slot te zetten. 0-3. Uiteindelijk was het Yorick de Zweerink die de eindstand op 0-4 bepaalde. Met 6 uit 3 staat Bargeres stevig op de eerste plaats en komende zaterdag speelt Bargeres de derby tegen het tegenvallende NWVV.

CEC zonder kleerscheuren door de derde speelronde
MEEDEN - Net als Bargeres wist CEC ook haar derde wedstrijd van het seizoen in drie punten om te zetten. In en tegen Meeden namen de Compascumers na iets meer dan een half uur de leiding via Ruben Kuipers. Na de thee probeerde de thuisclub nog wel iets aan die achterstand te doen, maar na de treffer van Sander de Graaf ging de wedstrijd met een 0-2 stand al in het slot. In het laatste kwartier wist Tom Rengers en opnieuw Sander de Graaf het krachtsverschil tot uiting te brengen. Komende zaterdag ontvangt CEC het lager geplaatste Westerlee.

NWVV kansloos tegen Damacota
NIEUW WEERDINGE – In de 5e klasse F liep NWVV tegen een gevoelige 8-0 nederlaag op tegen Damacota. De mannen van trainer Johan Hollen hebben helaas geen goed gevolg kunnen geven aan de 4-1 overwinning op Oldambtster Boys. De ploeg uit Nieuwe Pekela was deze middag te sterk voor de Nieuw Weerdingers. Halverwege de wedstrijd stond het 0-3 en na de thee liep Damacota vrij simpel uit naar 8-0. NWVV kon daar niets tegen over stellen en kan zich gaan voorbereiden op de volgde klus en dat is de uitwedstrijd tegen koploper Bargeres.

Voor het enige hoogtepunt in de wedstrijd voor NWVV zorgde Marcel Kroon bij het ontwijken van een flinke tackle van een Damacota speler. (foto Bennie Wolbers)