EHS’85 verslaat koploper

EMMERSCHANS - EHS 85 heeft met 2-0 van koploper Groninger Boys gewonnen en klimt zodoende naar plek vijf op de ranglijst in de 3e klasse B. Nadat scheidsrechter Veenstra zelfs de voetbalschoenen had aangedaan om het veld te keuren, begon de wedstrijd in de stromende regen. Dit weerhield EHS 85 niet om direct vol gas te geven. Er was een duidelijk verschil in wilskracht te zien tussen de Schanskers en de Stadjers.


EHS’85 dat een zelfde soort trainingsveld als hoofdveld heeft, ook niet al te best, kon beter uit de voeten dan de Boys, die normaliter op kunstgras trainen en spelen.

Na ongeveer 20 minuten mocht Hendrikus Teuben een corner nemen. Deze werd onderweg door twee verdedigers uit Groningen aangeraakt en de bal belandde in de goal. Ivo Bos probeerde de goal nog te claimen maar in de rust sabelden zijn teamgenoten deze poging genadeloos hard neer. Ruststand 1-0 maar dat had minimaal 3-0 kunnen en moeten zijn.

Zo redde de boomlange doelman uit Groningen enkele keren goed op schoten van Teuben en Eberhard. Daarnaast zag Teuben zijn bal nog voor de lijn tot stilstand komen, doordat er een plas water in het vijfmetergebied was ontstaan door de regen. Hoog inschieten was beter geweest maar op dat moment kwam dat niet in het hoofd van Teuben op.

De tweede helft was nog maar net van start of Andreas Alilovic werd mede-topscoorder van de competitie. Hij kwam op gelijke hoogte met de al eerder genoemde Teuben. Vanuit de aftrap was de vleugelflitser iedereen te snel af en na goed voorbereidend werk, kon Alilovic binnen schieten.

Daarna werd er gewisseld, zo kwamen Azzouzi, Reinds en Smit in het veld voor de moe gestreden Tromp, Alilovic en Teuben. Ook keerde verloren zoon Nico Camies terug in de wedstrijdselectie van trainer Ad Oldersum. Mede door het steeds slechter wordende veld, was er van goed voetbal nauwelijks meer sprake. De wedstrijd werd rommeliger en Groninger Boys probeerde het nog met de lange halen snel thuis tactiek. Echter stond de verdediging van EHS’85 goed opgesteld en was er tweemaal good old Jesper Katoen die redding bracht.

Ibrahim Azzouzi kreeg 10 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart nadat hij aan de noodrem moest trekken, althans dat vond hij zelf. Een te groffe tackle op de achterlijn van Groninger Boys werd bestraft met een gele kaart. Dit was zijn tweede nadat Azzouzi eerder al een prent had gekregen voor een handsbal.

Een 2-0 eindstand en die was dik verdiend. Volgende week gaat EHS’85 op bezoek in het pittoreske Veelerveen, terwijl Groninger Boys volgende week weer op het eigen plastic veld mag spelen tegen Actief, dat eveneens een neppe grasmat heeft.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda