EHS’85 is Weerdinge de baas in derby

WEEERDINGE - EHS’85 heeft de beladen derby tegen Weerdinge in een 1-3 winst weten om te zetten. Zo spetterend als de opkomst van de teams was, met vuurwerk, rookbommen en andere feestelijke attributen, zo matig begon de wedstrijd.

Bij beide ploegen zag je dat er flink wat spanning bij de spelers was. Het was EHS’85 die meer probeerde te voetballen, waar Weerdinge meer de lange bal hanteerde om de voorwaartsen aan het werk te zetten. Na een kleine 20 minuten opende Henk Teuben de score. Het was eerst Wesley Berkelo die het middenveld overstak en de bal met buitenkant links bij Andreas Alilovic bezorgde. Hij dribbelde naar binnen, waar Teuben de bal van hem overnam en de Weerdinger keeper Van Klinken uitspeelde. Het binnenschuiven was een koud kunstje.

Zo’n tien minuten later verdubbelde EHS’85 de marge. Nelis ten Velde, bekend om zijn verre inworpen, gooide de bal over 30 meter naar aanvoerder Eberhard. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en wist met een bekeken schot de keeper kansloos te laten, 0-2.

Na rust duurde het slechts vier minuten voordat de Schanskers de derde goal konden aantekenen. Mario Tromp stuurde Jeroen Smit diep, die van ruime afstand de bal op doel vuurde. De keeper van Weerdinge maakte een ketser van jewelste en liet de bal langs zich gaan, 0-3.

Daarna was het Weerdinge dat tevergeefs ballen in het strafschopgebied van EHS’85 pompte. Onder leiding van de voortreffelijke doelman Jesper Katuin bleef het doel schoon.

Toch mocht Weerdinge een eretreffer maken. Uit een vrije bal scoorde ex-Schansker Milos Oluic de 1-3 wat tevens de eindstand werd. Na afloop waren er van beide kanten complimenten voor scheidsrechter Boer die op een ontspannen manier de beladen derby floot.