Overzicht amateurvoetbal 16 en 17 december

Drenthina sluit 2023 af met driepunter EMMEN - in de zaterdag 2e klasse J won Drenthina op sportpark De Oude Ros na een 1-0 ruststand met 3-0 van FC Wolvega. Halverwege de eerste helft is het Finn Hoogeveen die de Emmenaren op 1-0 voorsprong wist te zetten. Met deze stand ging ook de rust in. Drenthina wilde in de 2e helft zo snel mogelijk de voorsprong uitbouwen terwijl de gasten uit Friesland allereerst de gelijkmaker probeerden te vinden. Pas in de laatste tien minuten wist Drenthina het verschil te maken. Spits Roland Koops scoorde de 2-0 en in de slotfase is het opnieuw Finn Hoogeveen die met zijn tweede treffer van de middag voor een 3-0 eindstand zorgde. Op 20 januari begint Drenthina weer met een uitwedstrijd tegen FC Lewenborg.

Bargeres op schot in Meeden
MEEDEN – In de zaterdag 5e klasse staat Bargeres nu alleen op kop na een 7-3 overwinning op Meeden. De mannen van trainer Geert Aalderink stonden halverwege de wedstrijd op 2-2. Casper Dorgelo scoorde in de 9e minuut de 0-1, maar de thuisclub kwam met twee treffers binnen tien minuten langs en over Bargeres heen. 2-1, maar op slag van rust was het Sirbroo Nzoka die weer voor evenwicht zorgde. 2-2.

In de 2e helft stond Bargeres na een uur spelen op 2-4 via Yorick Zweerink en Rob van der Graaf. Opnieuw Zweerink, met zijn derde treffer en één keer Casper Dorgelo bepaalden de eindstand op 3-7 doordat Meeden in de slotfase nog een keer scoorde. Bargeres gaat nu als herfstkampioen de winterstop in.
NWVV verloor in deze klasse de thuiswedstrijd tegen VVS Oostwoud met 3-1. Voor WVV scoorde Raymond Zuidema de 1-1.

Tweede driepunter voor FC Klazienaveen
KLAZIENAVEEN – Eindelijk kon er weer gejuicht worden op sportpark De Planeet in Klazienaveen. Het onderin bivakkerende FC Klazienaveen behaalde via Jaimy Hemme een nipte 1-0 overwinning op Dedemsvaart DVC dat één plekje hoger staat. FC Klazienaveen was vanaf het begin de bovenliggende partij, volgens trainer Michel Kerkdijk, maar kreeg de bal niet tegen het net.

Of de lat of de doelman van Dedemsvaart stonden succes in de weg. Terwijl een 0-0 er leek aan te komen kreeg FC Klazienaveen nog een vrije bal vanaf de zijkant die tegen de paal werd gekopt, maar Jaimy Hemme kon de afvallende bal alsnog binnen prikken. Eindstand 0-1. Michel Kerkdijk: ,,Het werd een moeizame, maar wel terechte overwinning zonder hoogstaand voetbal”.

SVBC en Sp Roswinkel winnen.
EMMEN – In de zondag 5e klasse F stonden drie inhaalwedstrijden op het programma. SVBC in Barger-Compascuum won de thuiswedstrijd tegen Pekelder Boys met 3-1 door doelpunten van Reve Peters (1-0), Stan Bijl (2-0) en Tim Funke scoorde 3-0. Leon Wolthuis bepaalde de eindstand op 3-1. SVBC staat nu vierde met drie punten achter koploper DSC 65.

Sp Roswinkel sloot het jaar met winst af. Na zes wedstrijden verliespartijen op rij werd er thuis verdiend met 3-1 gewonnen van een gehavend GKC. Voor Sp Roswinkel, die Jens Katuin en Willem Pagters moest missen, scoorden Lars Stap (1-0) en Stefan Arends(2-0).

Verlies voor DVC 59
DVC 59 is de winterstop met een grote teleurstelling in gegaan. In Jipsingboertange gingen de Dordtenaren met 8-0 onderuit na een 3-0 ruststand en zijn rode lantaarndrager in deze klasse

Zwartemeerse Boys wint en Weiteveense Boys verliest
ZWARTEMEER – In de zondag 4e klasse D wist Zwartemeerse Boys de thuiswedstrijd tegen Gasselternijveen met 3-1 te winnen. De mannen van trainer Mario Kiers kwamen binnen enkele minuten op een 1-0 voorsprong via Jarno Schulte en vlak daarna was het Jelle Walda die voor een 2-0 zorgde. De bezoekers kwamen nog voor de thee goed terug door doelpunt van Maarten Hommes (2-1 in de 20e minuut) en Menas Sihasale die op slag van rust de 2-2 binnenschoot.

In de 2e helft probeerde Zwartemeerse Boys de wedstrijd in handen te houden, maar moest tot de slotfase geduld hebben tot dat Nick Berens de 3-2 voor zijn rekening nam. In de stand wipte Zwartemeer Boys nu over het niet spelende SPW en Weiteveense Boys dat het jaar afsloot met een 4-0 nederlaag in Nieuwleusen tegen USV.

Sc Erica wint met 3-0 in Vollenhove
VOLLENHOVE – In de zondag 2e klasse H behaalde Sc Erica in de laatste wedstrijd voor de winterstop een mooie 3-1 overwinning op VENO in Vollenhove. Na bijna een half uur spelen was het Rikus Lubberman die voor de Ericanen de score opende. 0-1 en dat werd ook de ruststand. Een kwartier voor tijd kwam VENO langszij via Guido Wind (202), maar daarna is het Dennis Fecken die zijn ploeg opnieuw op voorsprong wist te zetten. 1-2. Het werd daarna nog wel even spannend tot dat Pelle de Vries ook de goede richting wist te vinden en de 1-3 binnen te schieten. Dat werd ook de eindstand en gezien de ranglijst onderin ook een belangrijke overwinning. Met een 8e plaats met 7 punten gaat Sc Erica de winterstop in.

Volle winst HOVC tegen Stadskanaal
EXLOO – in de zondag 2e klasse I wist HOVC de laatste wedstrijd van dit jaar met 2-1 in haar voordeel te beslissen. Daarvoor moest het eerst wel een achterstand weg te werken nadat Sten Vos de gasten uit Stadskanaal na een klein half uur spelen op een 1-0 voorsprong had gezet.

Dat werd ook de ruststand en HOVC moest tot 20 minuten voor tijd wachten voordat Frank Fokke weer op toeren kwam en binnen enkele minuten niet alleen de 2-2 scoorde, maar ook de winnende treffer voor zijn rekening nam. Eindstand 2-1 en daarmee wist HOVC een sprongetje te maken naar een 10e plaats op de ranglijst. HOVC begint op 14 januari weer een de competitie met een thuiswedstrijd tegen Annen.