EHS 85 kan geen vuist maken tegen Westerwolde

WESTERWOLDE - De enige wedstrijd die zondag in de wijde omgeving doorging was die tussen Westerwolde en EHS 85. Na de 2-0 zege overheerste toch vooral de blijdschap bij de thuisploeg. EHS 85 had ook nog eens de pech dat de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong kwam door spits Rene van der Laan. Hierdoor kon Westerwolde rustig achteroverleunen en gokken op de snelheid van dezelfde Van der Laan.

Ondanks de nederlaag staat promovendus EHS ’85 nog steeds op een knappe tweede plaats. Al kon het op deze koude wintermiddag in Vlagtwedde de hoge positie niet waarmaken. Westerwolde scoorde twee goals, maar dat was ook alles, terwijl EHS 85 wel de intentie had om te voetballen maar in deze wedstrijd te weinig bracht om succes te hebben. De grootste kans kreeg EHS 85 op slag van rust toen voor Wesley Berken na een fout in de verdediging van Westerwolde vrij kon uithalen, maar de bal 4raakt5e de paal.

Na de thee was het vooral wachten op de gelijkmaker, maar. EHS ’85 aanvoerder Patrick Eberhard en topscorer Henk Teuben en Maurice Tromp slaagden er niet in om de trekker over te halen. Het werd uiteindelijk nog 2-0 na een verre inworp van Van der Laan op Frank Riks, die met een handige beweging zich vrijspeelde en de eindstand op 2-0 bepaalde.