SVBO naar halve finale districtsbeker én grote KNVB Beker, trots Peize kan zich richten op de titelstrijd

PEIZE - SVBO bereikte vanavond ten koste van vv Peize de halve eindstrijd in de noordelijke districtsbeker en plaatste zich voor de grote KNVB Beker. SVBO heeft zich als eerste club geplaatst voor de halve eindstrijd in de noordelijke districtsbeker. De eersteklasser uit Barger-Oosterveld was met 0-3 te sterk voor Peize, de nog ongeslagen koploper van de zondag 3e klasse B. Door het resultaat verzekerde SVBO zich ook voor de voorronde van de grote KNVB Beker volgend seizoen.


In het seizoen 1994/1995 haalde SVBO voor het laatst de landelijke beker. Nadat in de voorronde met 1-2 werd gewonnen bij Genemuiden werden de geelhemden in de poule (waarvan de twee beste ploegen zich plaatsten voor de 2e ronde) ingedeeld bij FC Twente, Heracles en STEVO uit Geesteren. Alle drie duels gingen destijds verloren. In dat seizoen ging de bekerfinale trouwens tussen Feyenoord en FC Volendam: eindstand 2-1.

Drie goals in tweede helft
Alle treffers in Peize vanavond vielen na rust. Reinier de Boer brak na zo'n 65 minuten de ban, waarna de bezoekers in de slotfase nog naar 0-2 en 0-3 counterden via Ronald Gerdes en opnieuw Reinier de Boer. 'Eigenlijk telde voor ons alleen handhaving' "Dit is prachtig", aldus De Boer die afgelopen zondag ook al van grote waarde was voor SVBO in het competitieduel tegen VKW. In Westerbork maakte hij als invaller de winnende (1-2). In Peize stond hij aan de aftrap. "We hadden in de eerste helft moeten scoren. Na rust kreeg Peize een aantal prima kansen, maar waren wij zeer effectief. Bij ons draait het dit seizoen eigenlijk maar om één ding en dat is handhaving in de 1e klasse, maar nu we zo ver zijn gekomen in het bekertoernooi gaan we ook voor de finale."

Trots
Bij de thuisclub overheerste de trots, ook bij trainer Elte Hofman. "Eigenlijk hadden we al geschiedenis geschreven, want deze club had nog nooit de laatste acht van het bekertoernooi bereikt. We hebben grote clubs, zoals Jubbega en GVAV-Rapiditas verslagen. Vandaag overleefden we in de eerste helft en kregen we na rust de eerste grote kans om op voorsprong te komen. Na de 0-1 hebben we alles op alles gespeeld en dan moet 'ie' net een keer goed vallen. Helaas gebeurde dat niet en werd het in de slotfase nog 0-3. Dat was iets te veel van het goede, maar ik heb al met al genoten van vanavond."


Veel publiek

Dat deden de 700 toeschouwers rondom het trainingsveld in Peize (het nieuwe hoofdveld is pas na de zomer gereed) ook. Zij zagen voor rust dus een beter SVBO, dat in Peize-doelman Lennart Renkema steeds haar meerdere vond. Kansen waren er voor Ronald Gerdes, Sander Boekholt en captain Dylan Wessels. Op slag van rust benutte Reinier de Boer de vierde grote kans wel, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel.

Na rust was de eerste grote kans voor de koploper van de 3e klasse B. Kelvin Wekema mikte op aangeven van Ivar Cats net te hoog. In minuut 65 reageerde Reinier de Boer op een afgeketst schot van Dylan Wessels.

Met een lage schuiver zorgde hij voor de 0-1. Peize gaf niet op en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Een fraaie omhaal van Wilt Vlietstra werd gekeerd door Lennon Ebeltjes, die ook uitstekend reageerde op inzetten van Maurijn Timmer en invaller Mels van Lijen. Nadat Ronald Gerdes tien minuten voor tijd de 0-2 maakte was het duel gespeeld. De 0-3, in blessuretijd, van opnieuw De Boer was slechts interessant voor de statistieken en deed misschien wel een beetje afbreuk aan de puike prestatie die Peize (ook) vanavond leverde.

Nu de blikken op WKE'16 en ASVB
Met opgeheven hoofd bedankten de blauwhemden het publiek, terwijl SVBO een bescheiden feestje vierde in de middencirkel. "Dit geeft ons hopelijk een goede boost richting zondag, wanneer WKE'16 op bezoek komt", aldus SVBO-trainer Peter Timmer.

"Voor ons moet de knop gewoon snel weer om. Natuurlijk zijn we nu een beetje verdrietig, maar zondag wacht ASVB-thuis en die moeten we gewoon weer pakken. We willen zo snel mogelijk kampioen worden en terugkeren naar het niveau waar we thuishoren en dat is in de 2e klasse", besluit Peize-doelman Renkema.


De kwartfinales
Peize - SVBO 0-3
ONS Sneek - DZOH (30 maart, 15.00 uur)
Be Quick Dokkum - d'Olde Veste'54 (30 maart, 15.00 uur)
Blauw Wit '34 - Germanicus (30 maart, 17.00 uur)

De halve finales (23, 24 of 25 april)
SVBO - Winnaar wedstrijd 3
Winnaar wedstrijd 4 - Winnaar wedstrijd 2

Finale: 9 mei (op neutraal terrein)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda