Walking Football is voetballen zonder rennen, zonder keeper en zonder fysiek contact.

EMMEN - Voor de meeste amateurs komt er zo tussen hun veertigste en zestigste een moment dat ze de kicksen aan de wilgen hangen. En dat terwijl blijven bewegen goed is voor lichaam en geest, zeker als je wat ouder wordt. Walking Football maakt een leven lang voetballen mogelijk. De populariteit van deze sport neemt landelijk toe, maar Drenthe blijft nog wat achter. Profclub FC Emmen ziet dit graag anders en neemt het voortouw.

Walking Football is voetballen zonder rennen, zonder keeper en zonder fysiek contact. ‘Soms doen “echte” voetballers wat meewarig over dit “wandelvoetbal”. Dan zeg ik: “Je moet het ervaren”. Ik ben in de twintig en behoorlijk fit. Maar toen ik meedeed, had ik de volgende dag overal spierpijn”, zegt manager Jos Schaart van FC Emmen Naoberschap. ‘Onze droom: voor elke vereniging een walking footballteam. Want iedereen verdient een club.’

FC Emmen Naoberschap
FC Emmen Naoberschap is de tak van deze profclub die zich bezighoudt met maatschappelijk projecten op het gebied van gezondheid, verbinding en persoonlijke ontwikkeling. Walking Football draagt hieraan bij. De profclub wil amateurclubs in en buiten Drenthe aansporen en faciliteren bij het opzetten van Walking Football.

‘We trekken samen met onze partner Rabobank de regio in, komen op verzoek naar de clubs toe. Zij nodigen potentiële spelers uit voor wie wij dan een demonstratietraining geven’, vertelt Schaart. ‘Vervolgens ligt de bal bij de club. Maar niet zonder hulp. Wij doorlopen desgewenst met hen een stappenplan wat de clubs helpt bij de opzet. We bieden ondersteuning bij het creëren van het benodigde netwerk, bijvoorbeeld met beschikbaarheid van fysiotherapie’.

FC Emmen Old Stars
Bij FC Emmen Old Stars spelen mannen van uiteenlopende leeftijden Walking Football. Ook vrouwen zijn welkom. De teller staat momenteel op 27 leden. Iedereen kan zich aanmelden. Dit team, dat de Drentse ambassadeurs van deze sport herbergt, traint elke donderdagmiddag en speelt daarnaast maandelijks wedstrijden in een 55+-competitie met Drentse en Overijsselse ploegen. Schaart: ‘Wil je Walking Football zelf een keer ervaren? Kom langs op één van de demonstratietrainingen of kom op donderdagmiddag naar stadion De Meerdijk en doe eens mee.’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda