Gehavend Schoonebeek redt het niet tegen Raptim

COEVORDEN - Afgelopen zondag moest Schoonebeek op bezoek bij koploper Raptim. Met een volle ziekenboeg was het voor trainer Abel weer een hele puzzel om een representatief elftal op de benen te krijgen. Met maar liefst 10 blessuregevallen in de selectie moest er weer een beroep gedaan worden op spelers van het tweede en de JO17. Ondanks de 100% inzet en strijd was dit niet genoeg om Raptim van de 1-0 zege af te houden.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Schoonebeek was gekomen om de schade beperkt te houden. Raptim zocht de aanval en Schoonebeek verdedigde en gokte op een countertje. Ondanks het veldoverwicht had Raptim het lastig om echte kansen uit te spelen. In de 12e minuut kreeg Raptim een corner en de geheel vrij staande Yorin Habing leek de bal strak onder de lat binnen te schieten, maar met een fabelachtige reflex tikte doelman Martin Berns de bal over doel. In de 20e minuut kwam er dan een counter voor Schoonebeek, Twan Steffens stuurde Finn Buursma weg in de diepte, Buursma zette voor op Remco Huser maar de bal was net te hoog waardoor Huser net niet op doel kon afwerken. In de 22e minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd; Tristen Hiddink stuurde Sven Meiringh in de diepte en de meegelopen Bram Maes kon de voorzet bij de tweede paal binnen tikken, 1-0. Vlak voor rust kreeg Raptim nog twee grote kansen. In de 43e minuut belandde een vrije bal van Wouter van Dunem op de paal, en uit de daarop volgende scrimmage schoot Senna Kootstra van dichtbij hoog over. En in de blessuretijd schoot Stijn van de Griend nog op de buitenkant van de paal.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld, een aanvallend Raptim en een verdedigend Schoonebeek, alhoewel Schoonebeek er wel vaker uit probeerde te komen. Raptim creëerde de nodige kansen en vooral Bram Maes dook verschillende keren voor doelman Berens op. “Man of the match” Martin Berens wist echter zijn doel zijn doel verder schoon te houden waardoor Schoonebeek in de wedstrijd bleef. En in de 73e minuut was er weer een counter van Schoonebeek; de net ingevallen Thijs Harkema ging goed door over links maar zijn inzet was een eenvoudige prooi voor doelman Kay de Groot. In de 78e minuut was de grootste kans voor Schoonebeek, Twan Steffens veroverde de bal op het middenveld, kapte twee man uit en schoot net langs de linker kruising. Raptim bleef zijn kansen missen, zelfs diep in blessuretijd was het aanvoerder Marnix Leferink die geheel vrij kon uithalen, maar voorlangs schoot. Zo bleef het slechts 1-0.

Na de wedstrijd was trainer Bert Doldersum vooral blij met de punten, het vertoonde spel kon hem niet bekoren. Trainer Abel moest tijdens de wedstrijd nog vijf spelers wisselen met blessures (Remco Huser enkel, Dennis Striper knie, Stijn Schepers spieren, Finn Buursma hamstring en Jeffrey Berens hamstring) en kan alvast beginnen te puzzelen voor volgende week als HODO op bezoek komt.