WKE'16 ziet nacompetitie angstvallig dichterbij komen

GRONINGEN - WKE'16 leed in de 1e Klasse J een forse nederlaag in Groningen. Bij concurrent PKC'83 werd het 4-1. Door die nederlaag staan de oranjehemden steviger op de negende plaats, een plek die nacompetitie tegen degradatie betekent. Het gat naar de nummer 8, PKC'83, is drie punten. En dat terwijl WKE'16 nog maar twee duels moet spelen dit seizoen en PKC'83 nog een extra wedstrijd heeft.


Bovendien hangt WKE'16 nog een straf van twee punten boven het hoofd vanwege ongeregeldheden in de uitwedstrijd tegen Velocitas 1897 in Groningen. Hangende het beroep dat de club uit Emmen indiende zijn die twee punten (nog) niet in mindering gebracht.

De nederlaag van WKE'16 van vanmiddag was overigens terecht, want PKC'83 was heer en meester voor eigen publiek. Dat vond ook voorzitter Jannes Wolters. "Natuurlijk hadden we deze wedstrijd willen winnen, maar hebben daar geen enkel moment aanspraak op mogen maken. Na de gelijkmaker van Damiën Zwikker kenden we nog een goede fase vlak na rust, maar in de buurt van de overwinning zijn we niet geweest. Handhaving wordt hoe dan ook een grote uitdaging voor ons, maar we zullen er alles aan doen om erin te blijven."

Degradatiezone
WKE'16 heeft nu (nog) 26 punten uit 22 duels. GVAV Rapiditas staat tiende met 24 punten en Hoogezand staat op 20 punten uit 21 wedstrijden. Onder de degradatiestreep staan VKW en GRC Groningen met 18 uit 21.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda